19 mai 2024
ActualitateSe semnează contractele pentru loturile 1 şi 4 din Autostrada Buzău -...

Se semnează contractele pentru loturile 1 şi 4 din Autostrada Buzău – Focşani care vor fi făcute de UMB

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor semna marţi, la Focşani, contractele pentru loturile 1 şi 4 din Autostrada Buzău – Focşani, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

“Mâine (marţi – n. r.), la Focşani, CNAIR va semna contractele pe două loturi din A7, pe secţiunea Buzău – Focşani. Totodată, tot mâine, CNAIR va semna un protocol cu Primăria Buzău – acele protocoale prin care încercăm să descentralizăm activitatea, asemănător dacă vreţi şi cu ceea ce s-a întâmplat astăzi. A fost transmis către ANAP şi s-a şi primit răspunsul legat de celelalte două loturi de pe Buzău – Focşani. Deci, vom desemna celelalte două care n-au desemnat încă câştigătorul licitaţiei – 2 şi 3. Deci, în zilele următoare, va fi anunţat câştigătorul şi pe celelalte două loturi – 2 şi 3 – urmând ca la jumătatea lunii septembrie, tot pe A7, să le semnăm. E termenul de depunere de oferte şi pe Bacău – Paşcani şi pe Focşani – Bacău. Deci, acele termene sunt la jumătatea lunii septembrie, suntem în grafic. Ştiţi că borna este la anul, cu 50% contracte semnate pe rutier. Borna în PNRR”, a anunţat Grindeanu, la conferinţa prilejuită se semnarea unui protocol, între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Metrorex şi Primăria Sectorului 4, pentru modernizarea a nouă staţii de metrou din sectorul 4.

Potrivit acestuia, pe 12 septembrie, CNAIR trebuie să desemneze câştigătorul pe Margina – Holdea, “celebrul tronson cu pasaje pentru urşi”.



“Termenul pentru finalizarea licitaţiei este 12 septembrie pe celebrii 14 kilometri de la Margina la Holdea. Termenul să menţine. Deci, într-o săptămână, vom anunţa câştigătorul. Am avut o discuţie cu cei de la CNAIR legat de acest subiect şi şi-au întărit poziţia de a menţine termenul asumat iniţial”, a precizat ministrul.

Şeful de la Transporturi a adăugat că firma desemnată câştigătoare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru A13 a înştiinţat CNAIR că vrea să renunţe la contract.

“În această săptămână, probabil, se va adopta acel OUG prin care se fac anumite reglaje şi care ne vor da posibilitatea ca această reziliere să poată fi făcută fără alte chestiuni care ar îngreuna viitorul calendar. O să vă spun despre ce e vorba. Totodată, le-am cerut celor de la CNAIR, odată cu adoptarea acestui OUG – şi în această situaţie nu e doar A13, este şi Piteşti-Mioveni, şi acolo aceeaşi companie a înştiinţat CNAIR că vrea să renunţe la contract – am cerut CNAIR, aşa cum am spus, un calendar foarte strâns de licitaţie pentru reluarea lui A13 şi a acestei licitaţii”, a susţinut el.

Ofertantul desemnat câştigător pe loturile 1 şi 4 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Valoarea contractelor este, pentru lotul 1, de 689.285.996,26 lei, fără TVA, iar pentru lotul 4 de 763.720.833,05 lei, fără TVA, a informat CNAIR, pe 22 august.

Durata de execuţie a contractelor este de 20 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani.

Autostrada Buzău – Focşani face parte din Coridorul 3 – Bucureşti – Regiunea NE (Moldova) (OR3) şi reprezintă o prioritate absolută la nivel naţional, conform analizei din Modelul Naţional de Transport. Dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcţia unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creşterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii şi atragerea de noi investiţii în ariile urbane.

Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamţ sau nordul Moldovei. Acesta se desfăşoară la contactul dintre Subcarpaţii Curburii şi Câmpia Română între Ploieşti şi Mărăşeşti, Culoarul Siretului între Mărăşeşti şi Paşcani, Podişul Sucevei între Paşcani şi Siret. AGERPRES

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri