4 mai 2024
ActualitateȘcoala Primară Româno-Americană / SPRA, învățământ privat modern și de calitate în...

Școala Primară Româno-Americană / SPRA, învățământ privat modern și de calitate în inima Bacăului

Singura școală primară privată acreditată din Bacău

 

Toată lumea vorbește de învățământul românesc și foarte multe voci îl pun la colț făcând comparație cu sistemul de învățământ din țările occidentale. Băcăuanii au auzit de multă vreme de Școala Româno-Americană dar nu au avut prea multe informații despre acest sistem de învățământ. Așa că astăzi ne-am propus să aflăm mai multe despre Școala Primară Româno-Americană.



Pentru asta, ne-am deplasat la sediul școlii de pe strada Traian nr. 6, acolo unde am stat de vorbă cu Simona Palade-Popa, cea care implementează cu pasiune viziunea SPRA zi de zi:

“Sunt Simona Palade-Popa, părinte, ca și tine și cred într-o educație cu noi perspective!

V-am invitat cu drag în noul campus educațional care stimulează senzorial, motric  și cognitiv copilul, îl sprijină în dezvoltare, socializare și în pregatirea pentru viață.

Am creat o comunitate, un mediu educativ securizant și care aduce starea de bine în rândul copiilor, părinților și partenerilor care ne trec pragul.  Toate acestea, pentru copiii mei, pentru copilul tău, pentru copiii noștri!

Din 2018 proiectul SPRA a renăscut cu promoții de copii ce au beneficiat de un concept educațional care raspunde nevoilor specifice fiecărei vârste, îi determină să exploreze, să descopere, să învețe, despre sine și despre lume, despre societatea pe care o construim împreună, de la  vârsta fragedă până la finalul clasei a IV- a. Un concept educațional care respectă curriculum national, particularitățile de vârstă și preia bunele practici din pedagogiile alternative.

Clasele de învățămânat primar  organizate în cadrul SPRA reprezintă un continuum firesc al educației preșcolare pe care o oferim. Bazele puse în etapa timpurie dau copilului de clasa pregatitoare aripi să-și dezvolte potențialul, să exploreze noi laturi ale personalității sale, să-și descopere abilități și talente.

Un context psihoeducațional bine gândit, în care activitatea de tip școlar este completată zilnic prin educație nonformală, orientată către dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză zilnic, către dezvoltarea personală și o bună autocunoaștere, către  stimularea spiritului antreprenorial. Demersurile educative sunt asistate constant de tehnologie, încurajăm gândirea critică și susținerea punctului de vedere, creativitatea și imaginația, totodată.

-Dacă aș fi părinte, de ce aș alege conceptul educațional SPRA?

-O să vă răspund în câteva cuvinte, urmând să detaliez: clasa de maxim 10 copii, limba engleză zilnic, program afterschool inclus 08.00-17.00, grădiniță/școală de vară, activități recreative zilnic, consiliere emoțională, educație sportivă 3 ore/săptămână, tehnologie educațională, săli moderne, mese incluse și nu în ultimul rând viziunea educațională SPRA.

-De la ce vârstă poate accesa un copil comunitatea SPRA?

-Oferim copiilor o educație cu noi perspective în cadrul comunității SPRA începând cu vârsta de 2 ani până la finalul clasei a IV-a. Începem cu o acomodare blândă la vârsta de 2 ani, în cadrul grădiniței cu program prelungit 8.00-17.00, iar de la 6 ani aceștia experimentează noi provocări în cadrul școlii primare.

-De ce ați ales ca în clasele SPRA numărul maxim de elevi să fie de 10?

Un studiu cuprinzător privind mărimea clasei realizat de cercetătorii în domeniul educației Bruce Biddler și David Berliner în 2002 a arătat că, cu cât clasa este mai mică, cu atât elevul are rezultate mai bune la testele de performanță academică. SPRA se concentrează pe importanța claselor mici pentru a ajuta individual zonele slabe ale elevilor și pentru a le promova punctele forte. Temele se fac în cadrul programului de after-school inclus, urmând ca elevul să petreacă ziua în armonie alături de familie.

-Cum sunt implicați părinții în comunitatea SPRA ?

-SPRA este construită în jurul unei comunicări deschise între părinți și instituție, iar noi facem o prioritate din implicarea părinților în comunitate. De la întâlniri frecvente între părinți și învățători/profesori/educatori, evenimente sociale și weekenduri de camping în natură, familiile devin parte integrantă din educația copilului. Comunicarea cu părintele o facem prin intermediul aplicației Kinderpedia, acolo unde acesta beneficiază și de o analiză detaliată a progresului copilului în școală. Acest teren comun ajută, de asemenea, la consolidarea relațiilor părinte-copil.

-Dacă ar fi să caracterizați printr-un cuvânt personalul SPRA, care ar fi acela?

– Aș spune DEDICARE! Învățătorii/profesorii sunt atât calificați, cât și pasionați de meseria lor. În cadrul comunității școlare restrânse, elevii relaționează îndeaproape cu învățătorii/profesorii lor, care acționează în mod obișnuit ca modele de urmat. În plus, clasele cu număr mic de elevi fac ca membrii personalului să fie mai ușor accesibili pentru ajutor suplimentar sau pentru a-i provoca mai mult pe fiecare elev în parte.

-Cât de importantă este siguranța copilului în comunitatea SPRA?

-Școlile private au reputația de a menține standarde înalte de disciplină și respect. Simțul puternic al comunității care se regăsește în SPRA descurajează, de asemenea, comportamentele periculoase. Cu cât școala este mai sigură, se îmbunătățește considerabil calitatea experienței educaționale și a rezultatelor copilului.

-Ce infrastructură găsim la SPRA?

-La SPRA, veți găsi resurse incredibile pentru a sprijini învățarea elevilor în sala de clasă. Școala se regăsește într-o cladire nou inaugurată la începutul anului școlar 2022-2023, unde beneficiază de următoarele facilități: săli moderne, supraveghere video, monitoare integrate interactive, acces la internet, teren sport de 1000 mp, activități în aer liber zilnic, materiale educaționale diverse. Resursele de calitate și activitățile extracurriculare le oferă elevilor posibilitatea de a-și explora pe deplin interesele și talentele.

-Ce alte activități mai fac elevii în cadrul SPRA?

-În timp ce studiile academice rămân prioritare pentru majoritatea școlilor private, multe dintre ele pun, de asemenea, un accent puternic pe o educație integrată și încurajează participarea la activități extracurriculare, cum ar fi: programe sportive – Play Makers, dezvoltare personală, excursii, spectacole, expoziții, concursuri, ateliere de artă, etc. Activitățile extracurriculare pot oferi o pauză mult dorită de la stresul academic, dezvoltând în același timp abilități și implicându-se în situații sociale valoroase.

-Care este VIZIUNEA educațională care stă la baza conceptului SPRA?

-Există nenumărate abordări ale educației, iar găsirea unei școli sau a unei grădinițe care să corespundă propriei perspective poate crea o experiență academică pozitivă și productivă pentru copil. SPRA are o abordare educațională care se adresează deopotrivă minții, emoției și simțurilor, promovând învățarea prin experiment, prin explorare, prin descoperire. Procesul instructiv-educativ din unitatea noastră se realizează prin tehnici de predare moderne, creative, inovatoare, interactive, centrate pe elev, cu ajutorul unor materiale și mijloace didactice originale. Mai mult decât atât, SPRA merge dincolo de oferirea disciplinelor obligatorii cerute de curriculum național. Oferim copiilor o a doua familie în care ei să experimenteze viața reală la scară mică, cât să le crească “aripi pentru lumea cea mare”.

-Unde vă poate găsi un părinte interesat?

Pentru a afla mai multe detalii despre programele de educație preșcolara și școlară pe care le dezvoltăm, găsiți informații pe pagina noastra de facebook Scoala & Gradinita Romano-Americana Bacau, pe www.spra.ro sau la 0742.423.333.

Ne face placere să împărtășim opinii despre educația copiilor noștri! Te aștept și pe tine să ne vizitezi în centrul orașului Bacău, strada Traian, nr.6.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri