27 aprilie 2024
ActualitateSchimbări la vârful Prefecturii Bacău

Schimbări la vârful Prefecturii Bacău

În ședința de luni a Guvernului României a fost aprobată numirea de noi prefecți și subprefecți în județele în care aceste funcții erau deținute de persoane propuse de Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). De altfel, aceasta a fost prima ședință în noua formulă, fără cei trei miniștri ai ALDE. În județul Bacău, vom avea nume noi în ambele funcții de la conducerea Instituției Prefectului. Mai exact, subprefectul Valentin Ivancea va deveni prefectul județului, înlocuind-o pe Maricica Luminița Coșa, promovată de ALDE. Funcția de subprefect, lăsată liberă de Valentin Ivancea, va fi ocupată de Paul-Claudiu Cotîrleț, care a fost secretar de stat în Ministerul Culturii. Cei doi au fost numiți prin Hotărârile de Guvern 22 și 24/9.09.2019.

Valentin Ivancea este inginer, absolvent al Facultății Tehnologia Construcțiilor de Mașini din Bacău, cu diplomă de master în domeniul „Gestiunii resurselor în administrația publică”, și jurist, absolvent al Facultății de Drept din Iași, specializat în drept penal, drept comercial și drept administrativ. De asemenea, este absolvent al mai multor cursuri postuniversitare, fiind specializat în managementul afacerilor interne, securitate națională, diplomație și relații internaționale. A lucrat la IMSAT București până în 1996, când a devenit director adjunct la Agenția Națională a Rezervelor de Stat – Unitatea Teritorială 325 Bacău, iar din 2001 director executiv și director general la aceeași unitate. Pe 6 aprilie 2017, Valentin Ivancea a fost învestit în funcția de subprefect al județului și a preluat noile atribuții în mod oficial.

Paul-Claudiu Cotîrleț s-a născut pe 21 iunie 1988 în oraşul Gheorghe Gheorghiu Dej (actualul Oneşti). A absolvit la nivel universitar Facultatea de Istorie – Secţia de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, continuând cu mastere în aceeaşi arie disciplinară la Facultatea de Istorie şi la cea de Ştiinţe Politice. Este doctor în Istorie, cu o teză ce priveşte legătura dintre politică, fotbal şi diplomaţie în Balcani la început de secol XX. A accesat şi beneficiat de burse de studiu atât la RWTH Aachen, cât şi la IBEI- Institut Barcelona Estudis Internacionals. A urmat apoi o serie de cursuri post-universitare ce au îmbogăţit parcursul său academic şi profesional: Colegiul Naţional de Apărare, Institutul Diplomatic Român, Institutul Naţional de Administraţie etc. A publicat un număr semnificativ de articole ştiinţifice în domeniul diplomaţiei, istoriei şi ştiinţelor militare în reviste de impact la nivel internaţional. De peste opt ani lucrează în Parlamentul României pe diferite poziţii de suport. A fost, din noiembrie 2017 și până în martie 2018, secretar de stat în Ministerul Culturii, unde a coordonat Departamentul de Identitate Națională. Totodată, a fost cadru universitar asociat al Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, iar din februarie 2019 este lector universitar al Facultății de Litere, din cadrul aceleiași instituții de învățământ superior băcăuane, unde predă cursuri și susține seminarii legate de diplomație și relații internaționale.



Silvia Pătrășcanu
Roxana Neagu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri