27 aprilie 2024
ActualitateSarbatoare pentru halatele albe: Zilele Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, editia a...

Sarbatoare pentru halatele albe: Zilele Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, editia a VII-a

Pregatirile pentru Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti au intrat pe ultima suta de metri. Manifestarea ajunsa la editia a VII-a va reuni un numar impresionant de participanti din tara si din strainatate. Conducerea spitalului spera in participarea a 400 de medici din 100 de spitale din România si a mai multor delegatii din strainatate. Au raspuns deja afirmativ invitatiei medici de renume din centrele universitare românesti, dar si din Franta, Spania,Germania, Israel, Ucraina si Republica Moldova.

Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti au devenit o traditie, iar cu fiecare an organizatorii se straduiesc sa atraga mai multi participanti si sa stabileasca legaturi si parteneriate cu spitale si personalitati din tara si satrainatate, in beneficiul cresterii calitatii actului medical. Organizata in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi, Societatea Nationala de Chirurgie, Academia Oamenilor de Stiinta Filiala Moldova si Colegiul Medicilor Bacau, manifestarea va debuta joi, 26 iulie. Aceasta zi este dedicata asistentilor medicali, care vor putea participa la un curs creditat de Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din România cu puncte de educatie medicala continua (EMC). A doua zi sunt asteptati la curs medicii, acesta fiind creditat cu 132 puncte EMC.

Operatii demonstrative

Tot in cursul diminetii de vineri, in blocul operator al spitalului moinestean vor avea loc operatii si demonstratii operatorii. „In momentul de fata avem pregatite dosarele a 21 de bolnavi, cazuri complexe, ne-a declarat dr. Adrian Cotirlet, managerul spitalului. Avem confirmarea de participare a unor chirurgi si ortopezi din Spania, Franta, Germania si Israel, precum si a unor profesori din centre universitare românesti. Din echipe vor face parte, obligatoriu, medici din spitalul nostru.” Ziua va continua cu prezentarea spitalului, o conferinta de presa si deschiderea oficiala a evenimentului. De la ora 15.00, va avea loc o videoconferinta de la Strasbourg, in care vor fi prezentate progrese in chirurgia laparoscopica. Ziua se va incheia cu masa rotunda cu tema „Multidisciplinaritate si complementaritate in abordarea pacientului critic.” Sâmbata, invitatii vor participa, la Slanic-Moldova, la diverse activitati stiintifice, printre care o transmisiune directa din blocul operator al spitalului si o masa rotunda pe subiectul zilei: noua lege a Sanatatii.



Ziua portilor deschise pentru pacienti

Vineri va fi la spital o zi ce poate fi numita „a portilor deschise”. „Pacientii care cred ca mai au nevoie de o opinie in legatura cu bolile care le fac viata grea pot fi consultati de comisiile de specialitate de la spital”, a precizat dr. Cotirlet. Pentru aceasta, trebuie sa telefoneze pâna joi la secretariatul spitalului si sa solicite un loc pentru consultatiile oferite de comisii medicale. Vineri dimineata se pot prezenta la spital cu documentele medicale pe care le detin, cu cartea de identitate si dovada calitatii de asigurat. Timp de trei zile, de joi pâna sâmbata, la spitalul din Moinesti se va derula, asadar, un maraton medical in care vor fi implicati sute de medici si asistenti medicali. Totul, in numele pacientilor si pentru imbunatatirea calitatii actului medical.
Doina Mincu

Organizarea Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti costa in jur de 50.000 de euro. Spitalul nu cheltuieste pentru aceasta fonduri publice. Potrivit managerului, dr. Adrian Cotârlet, evenimentul este sponsorizat de ONG-uri din oras, dintre care unul este al angajatilor spitalului, dar si de companii farmaceutice si de articole medicale, care au interes sa-si promoveze produsele.

Spitalul Moinesti s-a pregatit intens pentru oaspeti si pentru a oferi specialistilor invitati conditii optime de lucru. In sectia ATI a fost montat un aparat de dializa peritoneala, iar fiecare din cele 23 de paturi este dotat cu monitor, informatiile pacientilor fiind accesibile medicilor oriunde s-ar afla in tara, datorita unei statii centrale. Nu in ultimul rând, spitalul are o fata noua, dupa ce a fost reabilitat.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri