26 aprilie 2024
ActualitateReferendumul din Slănic Moldova, în așteptare!

Referendumul din Slănic Moldova, în așteptare!

Nemulțumiți de felul în care e administrat orașul, câțiva întreprinzători din Slănic Moldova cer să fie organizat un referendum privind demiterea primarului Gheorghe Baciu.

Pentru asta e necesar ca 25 la sută dintre cetățenii cu drept de vot să fie de acord cu acțiunea, adică cel puțin 1.100.

Pe 11 decembrie, anul trecut, după cum a prezentat și Deșteptarea la acea vreme, inițiatorii au depus la Prefectura Bacău un memoriu semnat de 1.145 de locuitori, prin care se solicită organizarea referendumului respectiv.



„Noi am demarat procedurile prevăzute de Legea 215 a administrației publice locale și Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului. În acest moment, suntem în așteptarea răspunsurilor de la instituțiile abilitate”, a declarat prefectul Maricica Luminița Coșa.

Concret, Instituția Prefectului a constituit o comisie de analiză a memoriului, apoi a solicitat Filialei Nord-Est a Autorității Electorale Permanente să comunice numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși pe listele Unității Administrativ-Teritoriale (UAT) Slănic Moldova și să verifice dacă în fiecare localitate componentă (Slănic Moldova, Cerdac, Cireșoaia) semnatarii memoriului reprezintă 25 la sută din numărul locuitorilor cu drept de vot.

Memoriul va ajunge la Guvern

Prefectura s-a adresat și Biroului Județean de Administrare a Bazelor de Date de Evidență a Persoanelor pentru a afla care e numărul cetățenilor care au dreptul să voteze.

Tot în decembrie, a solicitat Direcției județene de evidență a persoanelor Bacău să comunice informații privind „realitatea și veridicitatea numelor și prenumelor, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă a cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului în vederea demiterii primarului”, luând în calcul fiecare localitate a UAT Slănic Moldova.

De asemenea, a cerut Inspectoratului de Poliție Județean să verifice „realitatea și veridicitatea semnăturilor”.

După ce va obține aceste informații, Prefectura Bacău va întocmi un raport pe care îl va înainte Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul va duce raportul și solicitarea slănicenilor în ședință de guvern deoarece numai Guvernul României poate aproba organizarea referendumului.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri