6 mai 2024
ActualitateProiecte tradiționale la Liceul „Antipa”

Proiecte tradiționale la Liceul „Antipa”

„Cei mai buni cozonaci se fac la Antipa” susține cu dovezi – preparare, fotografii, degustare – Daniela Bilbor, director adjunct la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”.

Liceul băcăuan continuă proiectele educaționale care au demarat în luna martie cu proiectul „Târgul Plăcintelor – tradiții și obiceiuri de mult uitate” și ”Brutar pentru o zi”, în luna aprilie cu proiectul „Tradiții Pascale Românești”.

În cadrul proiectului s-a desfășurat pe cele patru secțiuni un concurs care a premiat cele mai bune preparate. Proiectul a adus la aceeași masă elevi, profesori și reprezentanți ai agenților economici parteneri.



Au participat elevi și profesori de la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”, Liceul Tehnologic Onești, Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” și de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași. Produsele tradiționale: cozonac, pască cu diferite umpluturi, ouă încondeiate, sărmăluțe și drob, iepurași din ciocolată și ornamente de Paște din diferite tipuri de aluat – au fost jurizate de maestrul în artă culinară Teodor Stoleru, vicepreședinte al Asociației bucătarilor și cofetarilor din România și de Eleonora Popovici, administrator al firmei SC Spicy SRL – restaurantul Mississippi.

Preparatele care au încântat papilele gustative și s-au clasificat pe locul întâi sunt: secțiunea Cozonac tradițional: elevii Bulai Monica, Lupu Robert coordonați de prof. Romina Palade – Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” Bacău; secțiunea Pască tradițională: elevii Negel Adriana și Gherghel Vasile Mihai coordonați de m.i Mioara Bejan; secțiunea Ouă încondeiate: elevul Palasanu Marian coordonat de prof. Romina Palade; secțiunea Preparate tradiționale de Paște: eleva Călugăru Narcisa coordonață de prof. Bungianu Cristina de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași; secțiunea Figurine din aluat: elevii Grădinariu Sara și Bibire Adelina coordonați de prof. Tereza Farțade; eleva Măriuț Antonia Maria coordonată de prof. Maria Stan.

Toate produsele expuse au fost premiate și au fost oferite spre degustare elevilor participanți precum și elevilor din clasele domeniului Turism și Alimentație. Activitatea a constituit un real succes prin numărul mare de participanți, produsele tradiționale Pascale deosebite prin aspect, gust, arome și culoare și prin participarea membrilor juriului, persoane cu experiență și valoare în bucătăria românească și internațională. Meritul acestei activități tradiționale în apropierea sărbătorilor Pascale revine echipei de proiect – prof. Taraș Cristina și prof. Romina Palade, elevilor școlarizați în domeniul Turism și Alimentație și Industrie Alimentară, precum și cadrelor didactice tehnice care au coordonat elevii participanți la acest proiect.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri