31 mai 2024
EducațieProiect de voluntariat. Puterea exemplului vine… de la „Iorga”

Proiect de voluntariat. Puterea exemplului vine… de la „Iorga”

Continuând tradiția proiectelor de voluntariat, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Bacău, reprezentată de prof. Mariana Umbrărescu, director, și prof. Cristina Costea Oltea, director adjunct, alături de inițiatoarea și organizatoarea Proiectului „Bucuria de a dărui”, prof. în înv. preșcolar, Nicoleta-Luminita Gora, participă și anul acesta la o acțiune menită să bucure sufletele preșcolarilor din școli ale județului, să aducă un strop de bucurie în pragul sărbătorilor de iarnă. În colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, prin inspectorii prof. Nicoleta Grozescu și prof. Elena Roșca, întregul grup de voluntari a răspuns cu promptitudine la nevoile celor mici, din dorința de a împlini visuri și de a retrăi alături de copii spiritul Crăciunului.

Totul a pornit de la faptul că cei 66 de preșcolari din Secuieni și Glodișoarele i-au scris lui Moș Crăciun ce își doresc de Crăciun cu ajutorul educatoarei, prof. în învățământul preșcolar, Cristina-Alexandra Măriuț. Spiritul bun a adus aceste mesaje la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Bacău. Bucuria de a dărui a fost îmbrățișată imediat de director prof. Umbrărescu Mariana, director adjunct prof. Costea Cristina Oltea, ec. Niculăescu Elena, ec. Lapteș Daniela, prof. Zavate Loredana-Nicoleta, prof. Cosma Irina-Mihaela, prof. Bejan Costela, prof. Popa Cezara-Mihaela, prof. Humă Alina-Mihaela, prof. Nuțu Carmen, prof. Ivan Celina Toni, prof. Coman Mihai, prof. Gherca Mirela, prof. Potop Carmen-Adriana, prof. Stan Otilia, prof. Partenie Cristinel, prof. Mărcuță Mioara, înv. Bulai Norina, înv. Ciulină Ramona, înv. Dodan Cornelia-Agnes, educ. Zota Dorina, educ. Apostu Cornelia, educ. Rotaru Marinela, educ. Ciobanu Gabriela, educ. Tănasă Mariana Roxana, educ. Petre Romina-Ionela, educ. Bârgăoanu Daniela, educ. Moreanu Bernadeta, educ. Matei Anișoara, educ. Trifan Manuela-Mihaela, educ. Găman Anamaria Veronica și educ. Gora Nicoleta-Luminița. Totodată s-au mobilizat și implicat în această activitate – împreună cu părinții lor – preșcolari din toate cele șase (6) grupe: mică A, mică B, mijlocie A, mijlocie B, mare A, mare B, elevi din clasele CPA, 2A, 5C, 6A, 7A și 8A! Mai mult de la GPP Nr. 2 Brăila au ales să facă echipă educatoarele Giol Maria și Necula Mariana.

Fiecare voluntar a îndeplinit mica dorință a fiecărui copilaș și, în plus, a cumpărat hăinuțe și ghete de iarnă, jucării, o carte de povești pentru preșcolari, dulciuri și fructe! Toate au fost așezate în cutii etichetate și ambalate în culori de sărbătoare, iar zilele acestea cadourile au fost aduse la școală, ulterior, cu microbuzul școlar de la Secuieni, ele au fost transportate cu ajutorul directorului școlii, prof. Daraban Ionela și a educatoarelor Măriuț Cristina-Alexandra și Tapalagă Adriana, iar darurile au ajuns apoi la copii acasă. Toți au primit câte 3-4 cadouri.



„A fost o zi binecuvântată în care ne-am încărcat pozitiv cu toată bucuria părinților, dar și cu gândul că pentru toți copiii a venit Moș Crăciun cel adevărat. Mulțumim tuturor binefăcătorilor, cu ajutorul lor a venit Crăciunul în casele copiilor care cred în magia sărbătorilor!” (prof. în învățământul preșcolar, Cristina-Alexandra Măriuț)

„Gestul impresionant făcut de elevii și dascălii Școlii Gimnaziale «Nicolae Iorga» Bacău a ajuns cu drag și dragoste la sufletul preșcolarilor din Secuieni și Glodișoarele. Am fost impresionată de mobilizarea voluntarilor din Școala „Iorga”! Entuziasmul echipei de la Iorga este un exemplu pentru noi toți! Mulțumim frumos fiecărui voluntar/familii în parte pentru gestul făcut! (director Șc. Secuieni, prof. Ionela Daraban)

S-au alăturat acțiunii și colaboratori în cadrul proiectului, de la Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” Bacău, reprezentată de director, prof. Iustin Marius Antonie, și director adjunct, prof. Carmen Mariana Isop, inclusiv echipa de la Grădinița „Crai Nou”, structură a acesteia, coordonată de prof. pentru învățământul preșcolar Butnaru Ema, alaturi de prof. Ciobanu Roxana Beatrice, prof. Simion Marieta, prof. Potoschi Daniela, prof. Mardare Monica, prof. Palade Petronela, prof. Bordeianu Cristina, prof. Vornicu Alina, prof. Bălan Simona, prof. Popa Maria, prof. Colonescu Daniela, prof. Palade Manuela, prof. Popovici Alina, prof. Gogu Elena, prof. Dascălu Mădălina și preșcolarii din toate cele șase (8) grupe: mică A, mică B, mijlocie A, mijlocie B, mijlocie C, mare A, mare B, mare C. Fiecare elev/dascăl implicat în această activitate de voluntariat a primit o Diplomă de Voluntar!

„Proiectul din acest an urmărește dezvoltarea simțului civic, consolidarea relației cu comunitatea, puterea de a fi empatic cu semenii noștri. Impresionant este faptul că această inițiativă a găsit ecou în sufletul comunităților «Iorga» și «Sadoveanu», iar dorința de a împărtăși cu ceilalți magia sărbătorilor, a prins aripi. Bucuria de a împărți copiilor preșcolari cadouri s-a concretizat repede, pentru că a pornit din suflete ce au înțeles că doar prin iubire și generozitate putem să fim cu adevărat împliniți. Ne dorim ca această inititiativă să continue, să facă parte permanent din activitățile noastre! Cu prilejul sărbătorilor, încercam să fim mai aproape de cei aflați în dificultate, să le înseninăm copilăria, uneori prea tristă, să pictăm în culori mai vesele zilele mohorâte și să aducem pe chipuri de copii bucurie!”, a declarat director adjunct, prof. Cristina Costea Oltea.

„A fi voluntar înseamnă să dai dovadă de compasiune, dragoste, răbdare și înțelegere, de grijă nemăsurată pentru cei pe care îi sprijinim, înseamnă să socializăm mai mult. Prin acțiunile de voluntariat putem obține abilități și cunoștințe noi, dar mai ales competențe socio-emoționale. Voluntariatul rămâne o activitate demnă de a fi practicată și sprijinită în școală, chiar dacă astăzi școala se desfășoară în mediul online, putem duce tradiția mai departe prin actele de voluntariat”, a apreciat și inspector școlar, prof. Nicoleta Grozescu

„Noi credem în puterea exemplului! Tot ce se întâmplă într-o activitate de voluntariat are legătură cu acel am făcut ceva bun pe lumea asta! Grație implicării a fiecăruia dintre noi reușim bob cu bob să umplem sacul! Noi credem că e important să ne implicăm întrucât fiecare dintre noi face câte puțin la binele comun. Astfel, în timp, s-ar putea să ne fie puțin mai bine tuturor! Importantă este calitatea implicării! Dacă asimilăm voluntariatul cu propria initiațiativă este foarte bine! Gesturile mici, spontane contribuie la același bine comun de care avem atâta nevoie!”
profesor în învățământul preșcolar, Nicoleta-Luminița Gora

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri