9 mai 2024
CulturăProgram Erasmus derulat la Centrul “George Apostu”. Educatia adultilor in istoria artei...

Program Erasmus derulat la Centrul “George Apostu”. Educatia adultilor in istoria artei europene

Centrul de Cultura „George Apostu”, în calitate de partener al Asociatiei „Paysage et patrimoine sans frontière” din Franta, va fi, in perioada 23-28 martie, gazda proiectului „Former des formateurs d’adultes à l’histoire europeene des arts” (Formarea formatorilor pentru educatia adultilor, în istoria europeana a artelor) în cadrul programului Erasmus+ K1, finantat de Comisia Europeana. Proiectul vizeaza formarea persoanelor care lucreaza în educatia adultilor, în istoria europeana a artelor si se deruleaza în mai multe sesiuni si tari, precum Franta, Portugalia, Spania, Italia si România.

Cursul desfasurat in Bacau, în cadrul acestui proiect, este intitulat „Pedagogia istoriei artei peisajului si gradinii, prin intermediul literaturii, artelor si stiintelor” si este organizat de Asociatia „Paysage et patrimoine sans frontière”, prin Jean Soulier, presedinte si Aline Rutily, coordonator de program.

Pe parcursul acestui stagiu de formare, cursantii francezi prezenti la Centrul de Cultura „George Apostu” vor participa la sesiuni interactive de lucru, ateliere si vizite ce ofera posibilitatea cunoasterii istoriei artei, prin muzica, dans, pictura, sculptura, costume si obiceiuri traditionale.
Luni, 23 martie, în deschiderea cursului, Gheorghe Geo Popa, directorul Centrului Apostu va face o prezentare a Parcului expozitional în aer liber al Centrului de Cultura „George Apostu” (Gradina cu statui), ca un joc spre cunoastere, ce leaga numele lui George Apostu de cei care l-au urmat în arta sculpturii moderne, într-un fericit dialog al acesteia cu natura.



Marti, membrii delegatiei se vor afla în vizita la Sectia Etnografie a Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, partener asociat al proiectului, unde vor admira expozitia de costume populare si textile de interior si vor participa la un work-shop cu ceramica de Cucuteni.

În dupa-amiaza aceleiasi zile, vor fi oaspetii comunei Gioseni, unde vor participa la un atelier al traditiilor populare: „Cântec, joc, costume, mestesuguri”, organizat cu sustinerea Consiliului Local si Primariei comunei Gioseni, în calitate de parteneri asociati.

Miercuri si joi, delegatia formatorilor din Franta se va afla în Nordul Moldovei, la Manastirea Voronet, unde va avea loc atelierul de fresca si la Muzeul Oului din Vama, pentru un atelier de încondeiat oua.

Vineri si sâmbata, echipa franceza va fi invitata la cele doua mari evenimente ale primaverii organizate la Centrul de Cultura „George Apostu”: „Salonul de Primavara al Artei Naive”, editia a XXIV-a, realizat în parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau si concertul-spectacol „Ultimele sapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce” sustinut de Cvartetul „Consonante” si actorul Geo Popa.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri