27 aprilie 2024
ActualitatePremieră la FSC: sprijin pentru IMM-uri

Premieră la FSC: sprijin pentru IMM-uri

Antreprenori prea ocupați, sufocați de probleme fiscale și prea puțin pregătiți să gestioneze problemele colectivului și relația cu acesta, angajați nemotivați, nemulțumiți sau slab calificați. Cam așa arată situația în IMM-urile din cele șase județe ale Moldovei. Pornind de la această realitate, FSC a demarat proiectul „ACTIV pentru un viitor competitiv!”, susținut din fonduri europene.

La lansarea organizată joi, în sala mică a CJ Bacău, au fost prezenți antreprenori, specialiști în resurse umane, ziariști. Gabriela Achihăi, președinte, a explicat cum a ajuns FSC, o organizație care derulează servicii sociale, să asigure programe de formare pentru manageri.

Pe scurt, FSC are relații cu circa o mie de companii și a avut prilejul să constate care sunt problemele acestora: resursa umană pleacă din țară, nu este motivată sau este prost calificată. Unii tineri ar rămâne dacă ar avea condiții de muncă mai bune și ar fi motivați. Pe de altă parte, managerii nu înțeleg care sunt nevoile angajaților, nu știu să comunice și să gestioneze situațiile conflictuale.



Start pentru „un viitor competitiv”

„Formarea profesională a fost în permanență una dintre preocupările noastre, fie că vorbim despre grupuri vulnerabile, șomeri, manageri sau antreprenori. Considerăm că un nivel crescut de profesionalizare al salariaților contribuie la succesul unei companii și la dezvoltarea mediului de afaceri din zonă”, declară Gabriela Achihăi.

În cadrul proiectului, 250 de angajatori vor fi conștientizați cu privire la necesitatea derulării programelor de formare a salariaților, 405 patroni vor fi formați ca manageri de proiect, manageri de resurse umane sau antreprenori, 100 dintre ei vor face ore de business coachind individual, 40 de IMM-uri vor întocmi un plan strategic.

Ionuț Chiriță a explicat că FSC are „o bună oportunitate de a întări legăturile cu mediul de afaceri” și de a oferi ceva companiilor care au susținut, de-a lungul timpului, programele sociale.

În continuare, Vasile Moisă, AJOFM, a vorbit despre formarea profesională în județul Bacău, iar managerii Adina Răchiteanu, Esthetique Beauty Center, și Nick Vercruyssen, ISSCO, despre nevoia de a pregăti personalul, relația cu angajații, „care ne sunt, de fapt, colegi”, selectarea tinerilor care au abilități și pasiune, motivarea acestora. Proiectul „ACTIV pentru un viitor competitiv!” are o durată de 12 luni și o valoare 3.942.014,6 lei, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri