Povestea fără sfârşit a Casei Regale

Sala Multimedia a Bibliotecii Judeţene a fost joi, 26 octombrie, de la ora 17.30, neîncăpătoare pentru evenimentul care se anunţa. Atmosferă sobră, pluteau în aer emoţiile, toată lumea aştepta sosirea oaspetelui regal, Principele Radu al României. Fără prea mare protocol, cu o simplitate ce caracterizează Casa Regală a României, Alteţa Sa Regală a salutat asistenţa, fiind apoi întâmpinat cu aplauze.

Adrian Jicu, directorul Bibiliotecii, anunţă evenimentul: lansarea a două cărţi regale, „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”, volum scris de Adrian Cioroianu, apărut la Editura “Curtea Veche” şi a albumului “Povestea Castelului Peleş”, scris de ASR Radu al României, publicat la aceeaşi editură.

Despre cartea pentru copii „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”, ilustrată de Yanna Zosmer, a vorbit Iren Arsene, manager al Editurii “Curtea Veche”: „Descoperiţi în această carte că nu toate familiile regale sunt la fel şi că destinul ASR Principesa Margareta nu seamănă cu viaţa de basm a altor prinţi şi prinţese, deşi părinţii săi erau capete încoronate. Veţi avea plăcută surpriză de a descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roşie, să se joace cu surorile sale mai mici, a fost şi ea copil, a plâns, a râs, s-a jucat.



Povestea destinului său este o adevărată lecţie de viaţă: şi-a iubit părinţii şi bunicii, a învăţat mai multe limbi şi a călătorit în întreaga lume, înainte de a-şi regăsi propria ţară, România. Cred că ar fi bine să-i faceţi şi voi un dar, să citiţi, să citiţi 10 minute pe zi, pentru minte, pentru inimă, pentru suflet”, i-a îndemnat Iren Arsene pe copii.

În „Povestea Castelului Peleș”, ASR Principele Radu al României prezintă această capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. „Castelul Peleş nu este doar o clădire frumoasă, cu ziduri, tablouri, covoare, lampadare, cărţi, nu este doar un muzeu, aici a fost şi este viaţă, a fost ieri, este azi şi, cu siguranţă, va fi şi un mâine.

Valoarea lui stă în istoria noastră, a României moderne, acolo s-au născut şi au murit oameni, acolo s-au luat hotărâri capitale pentru ţară, acolo s-a visat, s-a plâns, la Peleş s-au născut simboluri. Despre acestea am scris în această carte, iar lucrul cel mai important pentru noi şi pentru ţară este continuitatea”, a spus autorul cărţii, ASR Principele Radu al României, care a acordat numeroase autografe celor care au cumpărat cele două cărţi.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"