4 mai 2024
ActualitatePoliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni în acţiune pe linia sancţionării abaterilor...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni în acţiune pe linia sancţionării abaterilor la regimul rutier

În cursul zilei de 21 noiembrie, în intervalul orar 07.00 – 12.30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au acţionat, pe raza de competenţă, pe linia sancţionării abaterilor rutiere generatoare de accidente de circulaţie.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19850 lei. De asemenea au reţinut două certificate de înmatriculare, două plăcuţe de înmatriculare şi două premise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Având în vedere condiţiile meteo şi faptul că în zilele cu ploaie, străzile sunt mai aglomerate, poliţiştii vă recomandă să circulați cu prudență, cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Să vă respectați partenerii din trafic şi mare atenție la pietoni și bicicliști!



Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să beneficiați și de o bună funcţionare a ştergătoarele şi a instalaţiei de climatizare şi dezaburire.
Adaptați în permanență viteza de rulare la condițiile de drum și trafic! Luați în calcul că, pe un carosabil ud, spațiul de frânare crește substanțial.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

în condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Conștientizați în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă. Atunci, controlul maşinii este practic imposibil. Această situaţie apare atunci când anvelopa nu mai poate evacua cantitatea de apă pe care o întâlneşte.

În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări în locuri nepermise.

Evitați să parcați autoturismele în dreptul copacilor, mai ales pe vreme rea.

În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri