In perioada 4-7 iunie 2014, o delegatie a Asociatiei Oblio a desfasurat la Oslo (Norvegia) o serie de activitati in cadrul Proiectului „Partnership Building Activity” („Activitati pentru consolidare de parteneriat”).

Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG in Romania, program finantat de Granturile SEE si administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile”.

Delegatia formata din Diana Lupescu si Ioana Iacob a participat la diverse intâlniri in care partenerul norvegian, Oslo Musikkakademi, reprezentat de Martha si Haakon Smith, a fost liantul care a facilitat mersul discutiilor.

Fie ca a fost vorba de o vizita la o scoala de arta de stat (Foss Videregaende Skole), unde românii au luat un prim contact cu ceea ce inseamna sistemul scolar norvegian, fie ca s-au intâlnit cu directorul Institutional al Donatiilor de la „Salvati Copiii” Norvegia, reprezentantii Asociatiei Oblio au consemnat numeroase informatii utile si au vorbit despre România, in speranta aprofundarii relatiilor intre cele doua tari.

Discutiile purtate cu partenerul norvegian, generate de celebrarea, in 2015, a 70 de ani de la sfârsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au pus bazele creionarii unui viitor proiect in colaborare cu Asociatia Oblio.

„Promovând valorile non-discriminarii, ale luptei impotriva rasismului si xenofobiei, viitorul proiect se va baza pe recunoasterea sacrificiului minoritatii evreiesti si rome in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe aprecierea, de catre poporul român, a rolului valorilor acestor minoritati in definirea identitatii nationale”, a concluzionat Ioana Iacob.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ