27 aprilie 2024
Educație„Morișca” repartizării computerizate

„Morișca” repartizării computerizate

Mult mai devreme decât era programat, Ministerul Educației a publicat, vineri dimineață, rezultatul repartizării computerizate în licee. În Bacău, pe lista de înscriși apar 3.510 candidați, pe cele 2.268 de locuri disponibile în unitățile de învățământ teoretice și 1.344 de locuri în cele tehnologice. Marea lor majoritate au intrat după prima opțiune. Pentru că nu au trecut suficiente opțiuni de admitere, sunt și elevi care nu au fost validați.

Lista candidaților înscriși la admiterea în licee, în urma repartizării computerizate, a fost făcută publică pe 12 iulie. Au fost validați 3.510 candidați. Alți 82 candidați care au depus fișe de înscriere au rămas pe afară (nu au fost validați), din cauza numărului mic de opțiuni completate, însă ei vor fi redistribuiți în următoarea etapă, pe locurile rămase libere. Primul elev nevalidat are media generală 7,43 și este absolvent al Școlii Gimnaziale „I.S.Sturdza” din Săucești, iar ultimul, cu media 2,84, este de la Școala Gimnazială „Ciprian Porumbescu” din Comănești. Sunt și 75 de elevi repartizați în liceele bacăuane care vin din alte județe: Iași, Vrancea, Vaslui, Neamț, Galați, chiar și Mehedinți sau Suceava. În schimb, avem și 103 absolvenți de gimnaziu din Bacău, care au ales să-și continue studiile în alte județe (dintre aceștia 92 au fost admiși, iar 11 sunt nevalidați).

Primii înscriși, la Matematică – informatică



Primii candidați înscriși în listă, după media de absolvire, sunt 5 elevi de 10 (zece). Trei dintre ei au ales specializarea Matematică – informatică la Colegiul Național „Gh.Vrănceanu” și alți doi, aceeași specializare la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești.

La liceele/colegiile vocaționale (de artă, sport sau seminarii catolice) nu s-a făcut distribuirea elevilor prin repartizarea computerizată, întrucât în aceste unități de învățământ admiterea s-a realizat în baza notelor obținute de candidați la probele de aptitudini.

102 locuri libere

În total județ, au mai rămas libere 102 locuri, care pot fi ocupate de candidații nevalidați, dar și de cei care nu s-au înscris în prima etapă. Opțiunile care au mai rămas pentru aceștia sunt: la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Onești – 33 de locuri (pe construcții, electronică automatizări și mecanică), la Liceul Tehnologic „Al. Vlahuţă” Podu Turcului – 19 locuri (pe economic), la Liceul Tehnologic „D.Mangeron” Bacău – 10 locuri (pe economic), la Liceul Tehnologic „Gr.Antipa” Bacău – 5 locuri (pe turism și alimentație), la Liceul Tehnologic „J.M.Elias” Sascut – 27 locuri (pe agricultură și economic), la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Onești – 2 locuri (pe turism și alimentație) și la Liceul Teoretic „Ion Borcea” Buhuși – 6 locuri (pe comerț).
Aceștia vor fi repartizați în a doua etapă de admitere, între 31 iulie și 1 august.

Urmează înscrierile la liceu

În perioada 15 – 18 iulie este programată depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care candidații au fost repartizați. Procesul de înscriere se efectuează, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:
– cererea de înscriere;
– cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
– adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
– foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale);
– fișa medicală eliberată de medicul de familie.
Candidaţii care, în perioada menţionată, nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate în a doua etapă de înscriere.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri