Partidul Mișcarea Populară, organizația Bacău, și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare. Echipa PMP este formată din oameni care și-au demonstrat calitățile profesionale. PMP militează pentru un Parlament curat, cu oameni incoruptibili și eficienți. Sprijirea capitalului autohton, dezvoltarea locală, educația și sănătatea, infrastructura sunt principalele priorități ale echipei PMP, echipă despre care Traian Băsescu, fostul președinte al României, spune că este una dintre cele mai bune din țară. Candidații PMP pentru Senat sunt: Ion Melinte, Cristian Dumitrescu, Ion Mîcîială, Liviu Mititelu, Cristinel Albu și Irina Bălan, în timp ce, la Camera Deputaților, s-au înscris în competiție: Valerian Vreme, Cristinel Manolache, Cătălin Filip, Mircea Blănaru, Florin Dumitrașcu, Constantin Darie, Petru Popa, Daniela Filip, Eduard Circiuleanu, Lucian Lache, Eduard Bălăiță, Cosmin Vîlcu și Romeo Stoean.

valerian-vremeDomnule Valerian Vreme, PMP Bacău intră în alegerile parlamentare cu o garnitură nouă, din care fac parte domnii Ion Melinte și Cristi Manolache. Puțini s-ar fi așteptat la prezența lor pe listele Partidului Mișcarea Populară.

Aș încadra lista PMP la categoria ”surprize plăcute”. Domnul Melinte este unul dintre agricultorii de succes ai județului și un parlamentar extrem de eficient. Domnul Cristi Manolache a fost, în vara acestui an, la un pas să câștige Primăria Bacău și probabil ar fi devenit primar dacă alegerile ar fi avut loc în două tururi de scrutin. Amândoi sunt doi veritabili oameni de dreapta, care și-au dezvoltat propriile faceri, au creat locuri de muncă, plătesc dări la bugetul statului și care au intrat în politică nu ca să câștige bani, ci pentru că au niște proiecte pe care vor să le ducă la bun sfârșit. Dar să știți că pe listele PMP veți găsi și tineri care nu au mai făcut politică până acum, și oameni cu multă experiență și, cel mai important, oameni din toate zonele județului.



Ar putea fi Traian Băsescu viitorul premier al României?

Indiscutabil că da. Acum, că lucrurile s-au mai așezat, ar trebui să vedem clar că Băsescu a demarat o reformă reală a statului român, care din păcate a fost blocată de cei care nu doresc o Românie puternică, ci o Românie sărăcită și în genunchi, transformată într-o piață de desfacere și o sursă de forță de muncă ieftină, o Românie din care profitul este exportat și unde capitalul autohton este ridiculizat. Acest model de Românie trebuie să ia sfârșit!

Am observat la dumneavoastră, în ultima perioadă, tot mai dese luări de poziție cu privire la capitalul autohton. Este acesta amenințat?

Da, statisticile sunt îngrijorătoare. Top zece angajatori români au împreună mai puţin de 50.000 de salariaţi, pe când numărul de angajaţi din topul celor mai mari zece angajatori străini este de peste 112.000 de angajaţi. Capitalul autohton este pur și simplu agresat, amenințat de stat prin controale, taxe și biruri.

Cine sunt adversarii PMP la aceste alegeri?

PNL și PSD, care au demonstrat, fiecare în parte, spre ce au dus această țară. PSD promovează un model de premier cu dosar penal, condamnat definitiv, iar PNL, cel mai vechi partid de pe scena politică, nu este în stare să-și desemneze un premier. Asta și pentru că nu a făcut o curățenie internă, dar și pentru că se decredibilizează constant, iar cei bine intenționați preferă să rămână deoparte. Este momentul, la aceste alegeri, ca românii să spună dacă vor ca noi, ca națiune, să ne poziționăm pe politici de dreapta, care înseamnă investiții și bunăstare, sau să ne ducem pe srânga, care să însemne ajutoare sociale. Mă tem, însă, că alegătorii vor vota ceva și iar va ieși altceva, iar alianța PNL – PSD, după alegeri, devine tot mai certă. Mă tem că românii vor fi din nou păcăliți și sunt convins că, la acest moment, PMP rămâne singurul partid care reprezintă dreapta autentică.

”Dacă în parlament ar ajunge profesioniști adevărați din toate domeniile, legile ar fi mai clare și mai coerente”

– consideră Ion Melinte, unul dintre cei mai eficienți parlamentari băcăuani

ion-melinteIon Melinte, unul din cei mai cunoscuți agricultori băcăuani, s-a remarcat și în Parlamentul României ca unul dintre cei mai activi deputați, cu 145 de inițiative legislative, multe dintre ele concretizate în legi care vizează reglementarea pieței produselor agricole, legea apiculturii, legea pomiculturii, acordarea de sprijin financiar agricultorilor. Deputatul Melinte a militat pentru protecția producătorilor români și a inițiat 36 de declarații politice care au avut drept temă modernizarea agriculturii.

”Am considerat că principala mea misiune în Parlament este să remediez neajunsurile pe care le știu foarte bine. Din experiența personală, din discuțiile pe care le port cu întreprinzătorii, știu ce-i doare pe agricultori, care sunt lucrurile care trebuie schimbate”, spune deputatul Melinte, care consideră că, în Parlamentul României, în toate comisiile de specialitate, ar trebui să ajungă cât mai mulți specialiști din diferite domenii. Legislația ar fi, astfel, una mult mai clară și mai coerentă și ar răspunde nevoilor concrete.

Ion Melinte aduce ca exemplu tentativa pe care a reușit să o stopeze, de a se institui în județul Bacău o zonă agricolă protejată: ” În zona protejată, proprietarii de terenuri nu aveau voie să cultive nimic pe pământurile lor, nici vaca nu putea fi scoasă pe câmp, dar nici compensații nu primeau în schimb oamenii. S-a încercat în parlament instituirea unei astfel de zone protejate pentru județul Bacău, care s-ar fi întins de la Podu Turcului până la Buhuși. După discuții de peste trei ore în Comisia pentru Agricultură, am reușit să blochez acest demers, care era total împotriva micilor și marilor fermieri. Dacă ar fi fost cineva care nu cunoaște domeniul, ajuns întâmplător în Comisia de Agricultură, ar fi ridicat mâna fără să pună prea multe întrebări”.

Inginerul Melinte a reușit să demareze modificarea Legii agriculturii și fondului cinegetic, prin care s-ar rezolva o problemă cu care agricultorii din toată țara se confruntă de mai mult timp. ”Puțini știu că animalele sălbatice fac pagube însemnate în culturi și nu există nicio variantă de a despăgubi proprietarul. Micii fermieri au ajuns să doarmă pe câmp, să-și păzească cultura, dar și așa rămân fără pâine pe masă, în timp ce marii fermieri ajung la faliment. Legea vânătorii, prin prevederile sale, va schimba această stare”, explică deputatul, care are și inițiative ce vizează pescuitul și acvacultura, scheme de plăți pentru agricultură, ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

De altfel, chiar dacă s-a concentrat pe agricultură, Ion Melinte a avut inițiative pe mai toate domeniile de interes. Mai bine de un sfert dintre demersurile sale au vizat economia și finanțele, 15% – administrația publică și mediul, altele s-au axat pe probleme de muncă, de sănătate, de educație și tineret, transporturi sau cultură.

”Au defilat cu tot felul de promisiuni, în timp ce județul și orașul Bacău au murit”

este convingerea lui Cristian Manolache, candidatul PMP pentru Camera Deputaților

cristi-manolacheProapăt trecut printr-un scrutin electoral în această vară, unde a reușit să obșină peste 9.000 de voturi în municipiul Bacău, Cristian Manolache militează pentru protejarea capitalului autohton, pentru educație și infrastructură.

”Structural sunt un om de dreapta, fac parte din categoria celor care știe că doar sectorul privat poate scoate România din marasmul ultimilor ani. Avem nevoie de politici care să sprijine libera inițiativă. De aceea candidez, ca să contribui direct la schimbarea de care mediul de afaceri are nevoie”, spune Cristian Manolache, convins că trebuie rezolvate problemele orașului, pe care unii le-au ignorat, iar alții au promis și nu au făcut nimic.

Știe că un parlamentar nu este un primar, dar este convins că dezvoltarea unui oraș, a unui județ, poate fi influențată și de un parlamentar. Critică deschis atât PSD, care a condus județul timp de 26 de ani, dar și pe liberalii care au demonstrat că nu le pasă de Bacău.

”Au defilat de-a lungul anilor cu tot felul de promisiuni, în timp ce județul și orașul Bacău au murit. Bacăul este un oraș unde nu se mai întâmplă nimic. Și PSD, și PNL au vândut iluzii și oamenii le-au crezut. Suntem izolați de marile investiții.

Am asistat în ultimii 26 de ani doar la promovarea unor interese personale sau de grup, la certuri inutile. Dacă parlamentarii băcăuani se așezau la aceeași masă, dacă făceau un proiect comun din dezvoltarea comunității, altfel ar fi arătat județul. Chiar cred în această putere a unui proiect comun, susținut de forțele politice, indiferent de culoarea lor”, conchide Cristian Manolache.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"