13 mai 2024
Actualitate,,Milonga” - Serată cu tango argentinian, în Bacău

,,Milonga” – Serată cu tango argentinian, în Bacău

La ,,Dom Bistro & Lounge” din Bacău, a avut loc, vineri, 22 martie, cu începere de la ora 20.00, ,,Milonga Primăverii”, eveniment organizat de ,,Tango Bacău” (cu Petre Dămoc la timonă), care a marcat cu această ocazie, prima petrecere cu tango de la începutul anului, din orașul băcăuan. Printre parteneri s-au numărat nume cunoscute în lumea organizatorilor de evenimente băcăuane și nu numai, precum Lucia Pădurariu și Ramona Luiza.

,,Tango-ul este o modalitate plăcută de relaxare dar şi un context de socializare, atât pentru dansatorii de tango dar și pentru cei care se simt atrași de acest dans și vor să îl descopere.

Martie este luna perfectă pentru a celebra viața și noi începuturi pe ritm de tango argentinian. Așadar, te invităm să întâmpinăm primăvara împreună în pași de dans. Chiar dacă nu ai dansat până acum tango, la acest eveniment poți să privești ce înseamnă o milonga și poți să faci primii pași într-un moment experiențial, special conceput pentru cei care sunt dornici să guste. Iar locația este una perfectă pentru a-ți invita prietenii să ieșiți în oraș și să îi introduceți în atmosfera tangoului argentinian”, a fost prezentarea din afișul-program al evenimentului.



În Bacău se dansează tango din noiembrie 2012, când Gilbert Iscu, co-fondator la ,,Tango Tangent” din Bucuresti a început să organizeze cursuri în weekend. Comunitatea a crescut și, pe 8 martie 2013, a fost organizată prima ,,Milonga” (petrecere cu tango) la Bacău. Din februarie 2015 cursurile au fost preluate de Cătălin Mihail Chelaru. Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, activitatea comunității a fost suspendată; totodată a revenit acasă Petre Dămoc, un alt pasionat de tango cu experiența comunității din București și a milongilor organizate în capitală. Nostalgic al vremurilor ,,de dinainte”, încurajat de unii membri ai comunității locale, acesta a reinițiat activitatea comunității prin organizarea unor practici de tango, sub directa sa îndrumarea. Având în vedere solicitările în continuă creștere, practicile s-au transformat în cursuri de inițiere, iar din toamna lui 2023, Cătălin Mihail Chelaru, un alt instructor și pasionat de tango,  a reluat activitatea cu o serie de cursuri de aprofundare.

Astfel, comunitatea de tango băcăuană s-a regăsit, s-a mărit și a reînceput prin entuziasmul și angajamentul unor membri noi, organizarea milongilor în Bacau. La aceste petreceri vin dansatori de tango din comunitățile prietene, Piatra-Neamț, Suceava și Iași.
Începând cu luna aprilie, înainte de fiecare milonga, se vor oferi cursuri gratuite de introducere în lumea tangoului argentinian. Pe Facebook există două grupuri de tango: ,,Tango Social Club Bacau”.

,,Milonga înseamnă o petrecere, un eveniment, la care se dansează tango. Cuvântul a apărut spre sfârşitul secolului XIX în Argentina (mai precis după 1872) şi se referea iniţial la un anume ritm muzical considerat acum „străbunicul tangoului”. Ca gen muzical, milonga s-a născut din fuziunea habanerei spaniole și a muzicii candombe de origine africană. În timp, au apărut noi instrumente la milonga, iar muzica iniţial simplă, a devenit din ce în ce mai complexă”, se arată pe site-ul ,,Milonga.ro”.

Romulus-Dan BUSNEA

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri