27 aprilie 2024
ActualitateMĂGURA: Prietenii naturii-eco voluntari. Un nou proiect în derulare la Școala Gimnazială...

MĂGURA: Prietenii naturii-eco voluntari. Un nou proiect în derulare la Școala Gimnazială „Emil Brăescu”

Până în luna mai 2021, sub coordonarea prof. Doinița Vasiloiu – director și a profesorilor pentru învățământul primar Ștefania-Laura Bușilă, Mimi Lenuța Toma, Carmen- Gabriela Erdic, secretar Elena Aura Coadă, la Școala Gimnazială ,,Emil Brăescu” Măgura se desfășoară Proiectul educațional „Prietenii naturii-eco voluntari”, început încă din luna octombrie a anului trecut,  care are drept scop construirea unei conduite ecologice corecte prin implicarea și participarea elevilor la activități ecologice.

„Câte daruri minunate ne-a oferit natura de-a lungul timpurilor! Ce am făcut noi cu ele? Le-am prețuit ca o valoare inestimabilă sau le-am exploatat fără milă pentru interesul nostru? E clar că a fost mai convenabil pentru cei mai mulți dintre noi să folosim darurile gratuite ale naturii și să nu ne întrebăm dacă gestul nostru lasă urme negative … E clar că a fost mai comod să gândești că nu tu greșești, ci celălalt sau celălalt … niciodată tu. E clar că am exploatat tot în căutare de îmbogățire rapidă iar acum vedem clar că tot noi, cei care am distrus, trebuie să acționăm pentru că… natura reacționează! Ne arată clar că de ea depinde sănătatea celor care au distrus-o, dar și a celor care s-au stăpânit să nu o mânie.” Sunt doar câteva dintre ideiile acestui proiect, puse în practică de elevii unității de învățământ din comuna băcăuană Măgura.

De aceea, „în cadrul școlii cel mai important mijloc de ocrotire și salvare a naturii este formarea unei conștiințe ecologice ce presupune mai mult decât niște cunoștințe; presupune implicare, participare la activități care să trezească interesul pentru natură, așa cum se arată și în proiect. Iar aici intervine școala, prin educația pe care se străduie să o ofere, educație care, dacă nu este continuată în familie, rămâne doar la stadiul de simplă teorie. Acest proiect educațional este doar o altă modalitate de a acționa, pentru ca mâine să nu fie prea târziu! De acest proiect vor beneficia elevii, părinții și comunitatea locală, prin participarea acestora la activitățile de ecologizare și împădurire, care se vor desfășura și în perioada următoare”, a explicat prof. Doinița Vasiloiu, directorul Școlii Gimnaziale „Emil Brăescu”.



Astfel cadrele didactice participante la activitate, alături de conducerea școlii, respectiv prof. Mavriche Diana-Mirabela, prof. Toma Mimi-Lenuța, prof. Bușilă Ștefania-Laura, prof. Erdic Carmen Gabriela, prof. Ungureanu Adenaida-Mirela, prof. Camanaru Cătălina, prof.Burbulea Mihai, prof. Condrea Geanina, prof.Aparaschivei Constantin, prof. Miron Călin, prof. Zodian Vlăduț, prof. Gavril Anca-Petronela, prof. Popovici Cristina au însoțit elevii și i-au coordonat pe parcursul unei noi acțiuni ce face parte din proiect și care a avut loc zilele acestea.

Partenerii  implicați în acest proiect sunt Primăria Măgura, reprezentată de primarul Costraș Iordache și viceprimarul Hamad Al-Essa Talal, în colaborare cu Ocolul Silvic Bacău și Secția de drumuri Bacău, care au asigurat necesarul de puieți pentru împădurirea zonei Măgurei și asigurarea celor necesare pentru protecția zonei împădurite.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri