11 mai 2024
ActualitateInalta Curte a trimis spre rejudecare un dosar de coruptie cu doi...

Inalta Curte a trimis spre rejudecare un dosar de coruptie cu doi angajati ai Directiei Silvice

Dosarul de luare de mita, santaj, spalare de bani, taiere ilegala de arbori si instigare la fals in inscrisuri, in care au fost trimisi in judecata doi angajati ai Ocolului Silvic Manastirea Casin, s-a intors la Curtea de Apel Bacau, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a casat, anul trecut, sentinta de condamnare si a dispus rejudecarea cauzei.

In iunie 2013, Curtea de Apel Bacau i-a condamnat pe Ioan D., seful Ocolului Silvic M. Casin, si pe seful de district, Ioan B., la trei ani de închisoare cu suspendare. Inculpatii au ajuns in atentia procurorilor dupa ce un denuntator a reclamat, in 2011, ca cei doi l-au amenintat si i-au cerut sa cedeze exploatarea a doua partizi din padurea aflata in administrarea ocolului silvic, in favoarea SC Transilvex SRL Casin, societate controlata de angajatii silvici.

Denuntatorul, Catalin Gabriel D., obtinuse prin licitatie, in calitate de administrator al unei firme, dreptul de exploatare a materialului lemnos din patru partizi de pe raza fondului forestier administrat de Ocolul Silvic M. Casin.



Intre societatea denuntatorului si Directia Silvica Bacau s-a incheiat contractul de vânzare-cumparare masa lemnoasa pe picior, in baza caruia Ocolul Silvic M. Casin trebuia sa ii elibereze autorizatia de exploatare pentru cele patru partizi. Imediat dupa licitatie, se arata in rechizitoriu, Catalin Gabriel D. a fost contactat de brigadierul silvic si de seful ocolului silvic care l-ar fi intimidat, amenintat si i-ar fi cerut sa cedeze dreptul de exploatare a materialului lemnos societatii Transilvex, firma controlata de inculpati prin intermediul sotiilor. Anchetatorii sustin ca dupa demararea cercetarilor s-a descoperit o activitate ilegala mult mai ampla.

Inculpatii ar fi pretins si primit dreptul de exploatare si a altor partizi, câstigate la licitatie de o firma din Onesti. Parchetul a stabilit un prejudiciu de 11.692 lei, rezultat din taierea fara drept a arborilor si 44.992 lei, din exploatarea partizilor. Dosarul s-a intors, anul trecut, la Curtea de Apel, unde inculpatii au dat noi declaratii in care cer achitarea. Ei sustin ca nu sunt vinovati de toate aceste infractiuni si ca acuzatiile nu sunt probate, la dosar fiind doar declaratia denuntatorului.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri