30 aprilie 2024
Eveniment„Fabricat in Tara lui Andrei“

„Fabricat in Tara lui Andrei“

Vor invata sa faca afaceri sociale

Bacauanii care vor sa demareze un proiect social se pot inscrie, pâna pe 4 martie, in competitia „Fabricat in Tara lui Andrei“. Sunt eligibile fundatiile, IMM-urile, dar si persoanele fizice care au motivatie, experienta si idei de afaceri sociale. Vor exista 20 de finalisti si 10 câstigatori. Comunitatile care vor beneficia de ideile câstigatoare sunt Zemes, Moinesti si Comanesti.

Peste 50 de persoane au fost prezente, ieri, la intâlnirea regionala destinata lansarii programului “Fabricat in Tara lui Andrei”. Au participat primari, consilieri locali si judeteni, directori de IMM-uri si ONG-uri, dar si lideri de opinie si antreprenori sociali din trei judete: Bacau, Vrancea si Galati. Bacaul a avut, la lansare, doi edili importanti: Viorel Ilie, primarul municipiului Moinesti, si Viorel Miron, primarul Comanestiului. “Fabricat in Tara lui Andrei” este o competitie de proiecte sociale in valoare de 350.000 de euro, organizata de Petrom si Fundatia NESsT. Manifestarea e parte integranta a programului de responsabilitate sociala “Tara lui Andrei”, care ajuta comunitatile sa intre in actiune si sa-si schimbe viata in domenii cheie: crearea de locuri de munca, accesul la educatia non-formala si cultivarea spiritului civic. Prin urmare, afacerile sociale care vor fi implementate vor aduce beneficii si locuitorilor, nu doar câstigatorului.



Platiti sa aiba initiativa!

In judetul Bacau, localitatile in care vor fi implementate proiectele sociale care vor fi selectate spre finantare sunt Zemes, Moinesti si Comanesti. Lansarea a debutat cu prezentarea programului “Tara lui Andrei” si a realizarilor acestuia din 2009 pâna azi, a continuat cu descrierea concursului si s-a incheiat cu o sesiune de intrebari si raspunsuri. In competitia “Fabricat in Tara lui Andrei” se pot inscrie fundatii, persoane fizice autorizate, IMM-uri si simpli cetateni, cu conditia sa doreasca sa realizeze un proiect care rezolva o problema sociala. In prima faza vor fi selectati 20 de finalisti, care vor fi ajutati sa scrie planul unei afaceri si vor putea solicita 1.500 de euro pentru a testa fezabilitatea ideii (realizarea unui studiu de piata, realizarea unui prototip etc.). In a doua etapa, vor fi alese 10 planuri de afaceri care vor primi sprijin financiar in valoare totala de 320.000 de euro. Timp de un an, câstigatorii vor fi consiliati gratuit in implementarea afacerii lor. Ultima zi de inscriere in concurs este 4 martie. Toate datele si formularele se gasesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

„Cei 20 de finalisti selectati in martie vor trece printr-un proces de sapte luni, in care vor fi instruiti sa scrie un plan de afaceri. E un proces din care pot invata foarte multe lucruri. In principiu, ii trecem prin tot ceea ce inseamna o afacere, de la cele mai mici detalii pâna la proiectiile finaciare, lucruri legate de furnizare, productie, distributie, comunicare.“
Raluca Puie, consultant Fundatia NESsT

„Platforma «Tara lui Andrei» inseamna 250.000 de copaci plantati in mai multe comunitati, 6.000 de voluntari care s-au alaturat Petrom, 25.000 de elevi si 1.700 de profesori care au participat la Scoala lui Andrei, 88 de proiecte in valoare de 500.000 de euro, 2.650 de elevi care si-au imbunatatit abilitatile de comunicare si management in taberele Tara lui Andrei.“
Luminita Banasu, business officer Petrom

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri