26 aprilie 2024
Cultură„Dulce toamnă arămie...” spectacol muzical, literar, coregrafic la bibliotecă

„Dulce toamnă arămie…” spectacol muzical, literar, coregrafic la bibliotecă

Colegiul Naţional de Artă „G. Apostu” Bacău, împreună cu Biblioteca Județeană „C. Sturdza”, în colaborare cu Colegiul Național „Ferdinand I” și Școala Gimnazială nr. 1 Secuieni, derulează un proiect de parteneriat educațional intitulat „Biblioteca, altarul cărților / Cărțile, comori de suflet” pentru anul școlar în curs.

Ieri, în Sala Multimedia a bibliotecii județene s-a derulat o activitate din acest proiect, „Dulce toamnă aurie”, un spectacol muzical, literar și coregrafic, unde invitat special a fost actorul Radu Bogdan Ghelu. Scopul proiectului este educarea elevilor în sensul receptării valorilor culturale, stimularea interesului pentru lectură, formarea competenţelor de lectură în vederea asigurării succesului şcolar.

Proiectul reprezintă, de altfel, o încercare de a repune în drepturi „cartea” şi „biblioteca”, de a le aduce în atenţia copiilor şi a părinţilor, de a contribui la redescoperirea lecturii ca o plăcere, o relaxare, un izvor de cunoaştere şi visare fără de egal! De asemenea, acest proiect se doreşte a fi și un omagiu adus cărţii şi valorii acesteia prin redescoperirea tainelor lecturii şi prin atragerea elevilor spre a simţi gustul cititului prin călătorii imaginare în lumi reale şi fantastice.



Perioada de implementare este octombrie 2018 – iunie 2019. Beneficiarii direcți sunt elevii școlilor implicate, iar cei indirecți, profesorii și părinţii copiilor.

Activitatea de ieri a fost a treia din acest proiect, va urma și o vizită la Casa Memorială „George Bacovia”, iar luna viitoare vor fi derulate alte trei activități: „1 Decembrie – Ziua Naţională a României”, „Tradiţii şi obiceiuri româneşti în literatura populară” și „Vizionare spectacol Magia Crăciunului”. Anul viitor vor mai fi activități legate de poezie, un concurs de recunoaștere de versuri, în martie va fi „Mărţişor cu spor”, în aprilie o expoziție de ouă încondeiate, iar în ultimele două luni o excursie tematică „Pe urmele marilor înaintaşi“ (mai 2019) și „Poveste fără de sfârşit…” (evaluarea proiectului).

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri