4 mai 2024
ActualitateDialog ceramic - Anca Mihăilă

Dialog ceramic – Anca Mihăilă

Vineri, 23 februarie 2024, publicul prezent în sala de expoziții a Centrului de Cultură „George Apostu” a pășit în universul ceramic al artistei Anca Mihăilă, la deschiderea expoziției intitulate „Dialog ceramic”.

O expoziție impresionantă și surprinzătoare prin varietatea lucrărilor, într-o armonioasă viziune plastică, care leagă și dezleagă semnificații, oglindind căutările și sufletul artistei plin de credinţă şi optimism.

În deschiderea expoziției, Carmen Mihalache, critic de artă, a vorbit despre vocația artistei și profunzimile lucrărilor expuse: „Expoziția este un veritabil spectacol vizual care are o luminozitate extraordinară, parcă vad o arhitectură muzicală și un infinit al gesturilor de tandrețe… Mâinile pe care ni le dăruiește Anca sunt o formă de a exprima frumosul și dorința de ideal…”



Mentor și călăuzitor în parcursul artistic al artistei ceramiste, conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu, de la Universitatea Națională de Arte București, a menționat: „Este o expoziție amplă, mult peste cât reușesc unii dintre artiștii consacrați în zeci de ani. În spatele fiecărei lucrări mai există o altă lucrare, cu experimente, eșecuri… Ceea ce vedeți aici este o mică parte din ce a reușit Anca să facă în cei trei ani de când a pătruns în lumea ceramicii. Fiecare lucrare a ei are o poveste, o felicit.”

Gheorghe Geo Popa, directorul instituției organizatoare, a realizat o incursiune în simbolistica gestuală încă din antichitate până în prezent, scoțând în evidență tema pe care artista o recuperează prin modelaj și structuri, a relației omului cu sine și cu celălalt.

Au fost transmise mulțumiri sponsorului Complex EMD pentru generozitatea și înțelegerea întru susținerea actului cultural de calitate.

Vizibil emoționată, artista Anca Mihăilă a făcut câteva mărturisiri despre crezul său artistic: „Arta ceramicii a însemnat foarte mult pentru mine, este una complexă, ce implică mai multe arte: să percepi linia cu sensibilitatea graficianului, să redai volumul cu forța sculptorului, să simți cromatica cu plăcerea pictorului, să tratezi materialul cu mintea inginerului și, nu în ultimul rând, să simți funcționalitatea cu intuiția designerului”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri