26 aprilie 2024
EvenimentCreatorii de roboți și-au dat întâlnire la Colegiul Național “Ferdinand I”

Creatorii de roboți și-au dat întâlnire la Colegiul Național “Ferdinand I”

Colegiul Național “Ferdinand I” este gazda primei ediții a Concursului Interjudețean “IScratch”, inclus în Calendarul Concursurilor Școlare, fără finanțare. Concursul se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal și constă în realizarea individuală a unui proiect în limbajul de programare Scratch (la secțiunea Scratch) și a unui proiect-robot de către echipe formate din 2 – 4 elevi (la secțiunea ScratchX). Din fiecare unitate școlară pot participa maxim 4 elevi pentru fiecare dintre cele două secțiuni ( Scratch-Programare și ScratchX – Robotică).

În secțiunea Scratch, proiectele vor fi realizate pe parcursul a 2 ore, în ziua fixată de concurs, pe o temă dată și trebuie să fie originale și să respecte tema. Formatul secțiunii ScratchX se pliază pe cel de la concursurile internaționale de robotică.

Fiecare echipă are un antrenor și fiecare echipă trebuie să programeze câte un robot conform task-urilor primite de la juriu. Competiția se adresează elevilor din clasele I-IX pasionați de Scratch și celor care reușesc să controleze roboții. În concurs s-au înscris 146 de copii din mai multe județe, iar președinte de onoare este prof. Nușa Dumitriu-Lupan, inspector general în MEN. Înainte de concurs, organizatorii și competitorii s-au întâlnit în amfiteatrul Colegiului Național “Ferdinand I”, iar mesajul inițiatorilor acestei competiții a fost acela ca elevii să fie creativi, nu roboți.



“Un copil care învață să programeze este un copil care va face față provocărilor lumii contemporane. Răspundeți acestei provocări și demonstrați că sunteți unul dintre copiii care au înțeles că viitorul aparține IT-ului!”, prof. Cristina Sichim, coordonator și inițiatorUL competițieI.

Mesajele de încurajare au avut ca punct comun creativitatea, gândirea analitică, lucrul în echipă și folosirea tehnologiei cât mai inteligent posibil.

“Am văzut printre copii, elevi din clasele I – IV. Pe aceștia vreau să-i văd concurând și peste ani la clasa a IX-a”, a declarat inspectorul Daniela Tarasă, responsabil imagine și promovare
Creatorii de roboți au fost conduși apoi de organizatori în cele patru laboratoare de informatică și în cele două laboratoare de robotică ale CN Ferdinand I, unde au primit temele de concurs. Mai multe detalii cu privire la câștigătorii acestei competiții citiți în cotidianul “Deșteptarea” de luni, 28 mai.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri