27 aprilie 2024
Educație„Creativitatea cadrului didactic - de la deziderat la împlinire” la Universitatea...

Conferință Națională

„Creativitatea cadrului didactic – de la deziderat la împlinire” la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Școala Gimnazială „Ion Creangă” Bacău – Grădinița cu Program Prelungit „Lizuca” Bacău în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Asociația INTEGRED Bacău și Asociația Ferestre Deschise Bacău, a organizat în aula universității partenere Conferința Națională „Creativitatea cadrului didactic – de la deziderat la împlinire” .

Dedicat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, evenimentul a reușit să reunească peste 250 de cadre didactice, studenți și masteranzi din cadrul universității Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, consilieri psihopedagogi, directori ai unor instituții de învățământ, dar și un nume de prestigiu din domeniul educațional, prof. univ.dr. Carmen-Mihaela Crețu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Invitatul special al evenimentului, conf. univ.dr. Elena Seghedin de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, a prezentat în plen lucrarea „Creativitatea cadrului didactic – de la deziderat la realitate”.

În același context a avut loc și lansarea cărții „Universul axiologic al profesorului O incursiune”, autori Gabriel Albu și Venera-Mihaela Cojocariu. Volumul a beneficiat de o prezentare inedită din partea conf.univ. dr. Ioan Dănilă.



În cea de a doua parte a întâlnirii, cadrele didactice au participat la atelierele de formare continuă, bazate pe metode și tehnici de instruire creativă, respectiv „Metode și tehnici de stimulare a creativității” (susținut de conf.univ. dr. Liliana Mâță) și „Există ceva ce ne face să fim creativi? ” (susținut de psiholog drd. Gabriel Mareș).

Specialiștii în științele educației din mediul universitar implicați, aparținând celor două instituții, au apreciat la unison atât actualitatea și importanța problematicii abordate, cât și utilitatea acesteia pentru practica formativă pe orice treaptă a nivelului de învățământ.

„Prezentarea în plen susținută de conf.univ.dr. Elena Seghedin și cele două workshop-uri proiectate și gestionate de conf. univ. dr. Liliana Mâță și psiholog drd. Gabriel Mareș au format un întreg coerent, caracterizat prin calitate, interactivitate și aplicabilitate.”
prof. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu

În încheiere directorul instituției organizatoare (Școala Gimnazială „Ion Creangă” Bacău), prof. Florentina Vieru a adus mulțumiri reprezentanților Primăriei Municipiului Bacău, partener principal al evenimentului, cadrelor didactice universitare participante la conferință și reprezentanților instituțiilor partenere din proiect.

„Prin derularea acestui eveniment, organizatorii își doresc să ofere participanților întâniri cu invitați de valoare, prilejul de îmbogățire a cunoștințelor teoretice și practice și nu în ultimul rând identificarea unor teme de interes din domeniul educațional.”
prof. Lenuța Păduraru, coordonator de proiect

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri