26 aprilie 2024
Zona zeroEu știuCe tipuri de filtre auto există și care este rolul lor

Ce tipuri de filtre auto există și care este rolul lor

Vehiculele moderne folosesc diferite tipuri de lichide, iar în multe dintre sisteme se folosește aerul, astfel că se folosesc o varietate largă de filtre.

 

Funcția principală a oricărui filtru este să împiedice pătrunderea prafului și particulelor străine în lichidele de lucru, reducând astfel efectele negative cauzate de acestea.



 

În funcție de tipul transmisiei și motorului vehiculului, există următoarele tipuri de filtre:

 

Filtre de habitaclu.

Funcția lor principală este de a curăța aerul ce ajunge în habitaclu. Elementul lor de lucru este din material nețesut pliat, care oprește eficient chiar și cele mai mici particule, polen, funingine etc. Filtrul de aer cu carbon conține firicele de cărbune activat, care absoarbe eficient mirosurile neplăcute și gazelle de eșapament. Aici la www.Euautopiese.ro veți găsi orice filtru pentru mașina dvs.

 

Filtre de aer pentru motor.

Această consumabilă este foarte importantă, întrucât funcționarea motorului în întregime depinde de ea. Dacă n-ar fi curățat, aerul ce ajunge în camerele de ardere ar aduce substanțe abrasive, cum ar fi praful sau nisipul, determinând uzarea prematură și reducerea performanței motorului, abraziunea suprafețelor de lucru a acestora, formarea incorectă a amestecului de combustibil.

 

Filtre de ulei.

Calitatea uleiului de motor este crucială pentru buna funcționare a motorului, motiv pentru care acesta trebuie să fie foarte bine curățat de produse de uzură și alte impurități.

 

Filtre de combustibil.

De obicei există două tipuri de combustibil, primul din hârtie gofrată, iar cel de-al doilea – un filtru fin, de obicei localizat în rezervorul de combustibil împreună cu pompa de combustibil. Acestea curăță combustibilul, asigurând buna funcționare a sistemului de aprindere a mașinii.

 

Filtre de ulei de transmisie.

Cutia de viteze manuală nu are filtru, în timp ce cutiile de viteză automate au filtre de ulei de transmisie, întrucât funcționarea acestora este mai complicate, iar transmiterea cuplului motor este realizată cu ajutorul lichidului de transmisie automată.

 

Majoritatea producătorilor auto recomandă înlocuirea acestor filtre la fiecare 7 000–10 000 de kilometri parcurși. În caz contrar, funcționarea sistemelor corespunzătoare se poate înrăutăți. Asigurați-vă că achiziționați doar consumabile de înaltă calitate.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri