27 aprilie 2024
ActualitateCampusul pentru copii Vara împreună «Bacău „Sf. Nicolae” 2018»

Campusul pentru copii Vara împreună «Bacău „Sf. Nicolae” 2018»

În perioada 18-23 iunie, Parohia Romano-Catolică „Sf. Nicolae” din Bacău a desfăşurat campusul pentru copii, Vara împreună cu tema „Lăsaţi-i pe copii să vină la mine – Marcelin, pâine şi vin”. La acest campus au participat aproximativ 200 de copii şi 30 de animatori coordonaţi fiind de către preoţii Paul Căliman şi Leonard Farcaş, responsabili cu pastoraţia copiilor în această parohie. Copiii și-au început vacanța într-un mod frumos, alături de Isus, dornici să cunoască lucruri și persoane noi.

Programul s-a desfăşurat între orele 09:00 – 17:00 timp de o săptămână, perioadă în care copiii s-au bucurat de: bansuri (dansuri specifice), piese de teatru, film, momentele de formare (cateheză), jocuri și concursuri, momente artistice, ateliere de creaţie, momente de rugăciune și participarea la sfânta Liturghie. Copiii au urmărit filmul Marcelin, pâine şi vin, iar pe baza acestui film, în fiecare zi, s-a abordat o temă diferită: dăruirea, prietenia, familia, curajul de a face binele şi faptul de a câştiga Paradisul.

După vizionarea fiecărei părţi a filmului, animatorii au pus în scenă o scurtă reprezentaţie prin care au evidenţiat şi mai bine cum putem să punem în practică tematica zilei. Apoi părintele Leonard a explicat copiilor fiecare dintre aceste tematici în cadrul catehezelor. De asemena, copiii au participat la ateliere de creație (pictură, brăţări şi brelocuri, origami, figurine din hârtie, trucuri cu cărţi, jocuri de societate şi tras cu arcul).



Copiii au fost împărţiţi în patru grupe, pentru ca spiritul sănătos de competiție să primeze și să dinamizeze participarea lor: grupa verde (Bucătarii), grupa roșie (Cântăreţii), grupa galbenă (Gramaticienii) și grupa albastră (Spiritualii), denumirile echipelor fiind inspirate din activităţile pe care Marcelin le-a învăţat de la călugări. Fiecare echipă a avut un steag reprezentativ şi un slogan pe care l-au scandat cu mare entuziasm.
Apogeul campusului a fost drumeția de la Luncani, unde copiii au explorat natura, au cântat şi s-au jucat, făcând ca acest timp să fie folosit cât mai constructiv. De-a lungul traseului ei au cautat nişte indicii care să-i conducă la descoperirea comorii.

În încheierea campusului, vineri seara, copiii au prezentat părinților și invitaților câte un moment artistic. Prezentarea pozelor din fiecare zi a campusului a făcut ca toţi copii să-şi amintească cu bucurie de clipele petrecute alături de ceilalţi. La finalul seratei, animatorii împreună cu copiii au putut încă o dată să danseze pe ritmurile imnului Marcelin pâine și vin, cu o oarecare nostalgie în suflet datorită încheierii acestor momente, dar și cu dorința arzătoare de a participa la următorul campus.

Pr. Paul Căliman

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri