27 aprilie 2024
EducațieBrăduți pentru viitor în școli

Brăduți pentru viitor în școli

Elevii Şcolii Gimnaziale „Spiru Haret” Bacău au participat vineri, 5 aprilie, la o acţiune de plantare de brazi în curtea şcolii, în cadrul unei ample acţiuni de ecologizare a mediului, iniţiată de Şcoala „Nicu Enea” Bacău. Animaţi de bucuria înfrumuseţării spațiului verde din imediata proximitate, dar şi de gândul că vor creşte alături de aceste simboluri mereu verzi, de la mic la mare, toate clasele au participat cu entuziasm la activitate. Grija faţă de natură trebuie cultivată de la vârste fragede, iar elevii, ştiind că şi-au adus contribuţia la înfăţişarea mediului ambiant, vor manifesta mai multă responsabilitate.

„Exemplul elevilor noștri este un îndemn la iniţiativă pentru toţi băcăuanii, este expresia dorinţei unanime de sănătate şi de frumos pe care orice om, cetăţean sau călător pe aceste meleaguri, o are. Mai mulţi copaci, mai multe flori, mai multă verdeaţă pe străzile şi în cartierele oraşului, vor face mediul înconjurător mai primitor și vor avea un impact benefic asupra stării noastre de spirit. O spun prin faptă aceşti copii minunaţi, prin zâmbetul lucrului împlinit, înflorind asemenea pomilor în acest minunat anotimp.”
prof. Gabriela Veliche, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Bacău

Perdele verzi, marca „Nicu Enea”



Una din cele mai ample actiune de plantare a fost desfășurată zilele acestea la inițiativa Școlii Gimnaziale „Nicu Enea”. Având ca principal scop creșterea suprafețelor verzi și îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane acțiunea s-a bucurat de sprijinul Romsilva Bacău care a făcut posibilă plantarea a 700 de arbori: 550 molizi, 100 de salcâmi și 50 de paltini. Acțiunea s-a realizat cu sprijinul elevilor și cadrelor didactice din cele 16 școli implicate în acest proiect: Școala Gimnazială Nicu Enea- scoală coordonatoare- și școlile partenere „Mihai Drăgan”, „Spiru Haret”, „Miron Costin”, „George Bacovia”, „Al. cel Bun”, „Octavian Voicu”, „Al. Șafran”, „Alecu Russo”, „Ion Creangă”, „Mihail Sadoveanu”, Colegiul „N.V. Karpen”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic Petru Rareș și o școală din Traian. Prin această acțiune suprafața verde a crescut cu cca 3200 m.p.

Inițiatoarea și coordonatoarea acestei activități, prof. Mariana Ifrim, director al Școlii „N. Enea”, care ne-a declarat că „preocuparea privind poluarea urbană, situarea orașelor din România sub normele europene în ceea ce privește suprafața verde, există mai demult dar de anul trecut am început acțiuni concrete pentru a contribui și noi la îmbunătățirea calității aerului, la creșterea suprafețelor verzi. Acțiunea de plantare face parte dintr-un amplu program Eco, în care se regăsesc teme precum importanța colectării selective, a reciclării, a educației ecologice.”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri