26 aprilie 2024
ActualitateAsul din mânecă

VIAȚA E FĂCUTĂ DIN ALEGERI

Asul din mânecă

Bucuria, optimismul și dorința de a face cât mai multe într-o zi sunt stări ce țin de bagajul energetic al corpului. Energia este „hrana transformării”. Câți dintre noi nu am fost surprinși de efectele unei energii debordante? Mi-aduc aminte când o prietenă îmi demonstra cu măiestrie prin atitudinea ei, că este expertă în a-și poziționa energia la un nivel cât mai înalt.

O altă persoană îmi spunea aproape zilnic: „sunt epuizată, nu știu ce se întâmplă cu mine, nu am energie deloc!” Cum de o persoană poate să fie activă la capacitate maximă și cealaltă să acuze o stare de oboseală permanentă?

Energie, energie…acest cuvânt este prezent în viața noastră zilnic. Dar de fapt ce este energia?

Energia este capacitatea unui sistem (fizic) de a efectua un lucru mecanic în trecerea dintr-o stare în altă stare (acțiune, activitate). Ea nu poate fi percepută decât mental sau prin efectele ei. Energia este cea care determină starea și evoluția sistemelor din lumea înconjurătoare, având capacitatea de a efectua o transformare. Ne extragem energia chimică din respirație și alimentație. Trăirile noastre emoționale, relațiile și activitățile noastre sociale, gândurile și aspirațiile noastre spirituale ne asigură schimbul de energie, din câmpul vital universal.



Sunt atât de multe de spus în privința a ceea ce este eficient sau nu din punct de vedere energetic, încât s-ar putea vorbi la nesfârșit. Dar am să pun accent doar pe acumularea de energie, deoarece, crescând energia internă a fiecăruia dintre noi, vom depăși vibrațiile tuturor tipurilor de boli. Mai mult, după ce corpul este complet restabilit, surplusul de energie poate crea o mulțime de lucruri pe care să le folosească în favoarea noastră, adică în evoluție. Evoluția e o problemă de acumulare de energie, în mod individual, cantitativ și calitativ.

Energia se pierde cel mai mult datorită părerilor nu tocmai bune pe care le avem despre noi înșine.

De asemenea, frica, nerăbdarea, supărarea, mânia, intoleranța și invidia sunt cei mai puternici consumatori de energie. Asta, deoarece atunci când trăieși o asemenea emoție (te identifici cu ea, îți pierzi liniștea), se creează în structurile tale adevărate cratere energetice care trag în afară foarte mult din puterea pe care o mai ai disponibilă în acel moment. Sunteți mai slăbiți și mai lipsiți de idei până când treptat, involuția își face apariția.

Pentru ca energia să intre în structurile noastre în loc să iasă, cum se întâmplă de obicei, ar trebui să fim focusați pe acțiunile noastre tot timpul. Astfel, agitația inconștientă, gândurile haotice, emoțiile necontrolate se reduc până ce dispar în totalitate. Transformă-ți energia negativă în energie pozitivă dacă dorești să evoluezi! Fii atent la alimentație și odihnă, surse importante de energie pentru buna funcționare a sistemului nervos.

Cel mai important factor în obținerea și menținerea sănătății este alimentația corectă, ea fiind furnizorul de materie și energie. Pentru a ne hrăni sănătos, este important să nu consumăm anumite alimente în exces și, de asemenea, să nu trecem cu vederea alte alimente care ne sunt necesare pentru a ne menține în formă. Modul de gătire este foarte important, el putând menține sau pierde valoarea nutritivă care este esențială pentru obținerea unui preparat de excepție, furnizor de energie.

Prin ce s-a deteriorat alimentația omului?

Prin folosirea în tot mai mare măsură a alimentelor fierte în locul celor crude, prin folosirea alimentelor moi în locul celor tari, prin folosirea în exces a proteinelor și grăsimilor animale, a sării, a zahărului, a condimentelor și produselor chimice, și prin folosirea alimentelor rafinate.

Pentru a fi sănătos, omul are nevoie de elemente nutritive, surse de energie pentru viață. Niciun aliment nu conține toate elementele nutritive, de aceea trebuie să folosim o alimentație diversificată. Consumați fructe și legume proaspete zilnic. Nucile( alunele de pădure, migdalele, semințele de in, cânepă, susan, floarea- soarelui, dovleac etc) sunt surse de energie extraordinare. Ele ne furnizează grăsimi sănătoase, proteine, vitamine și minerale. Toate sunt recomandate, ele nu trebuie să lipsească din alimentație; trebuie să devină o obișnuință și să fie consumate cu moderație.

Pentru îndulcire și energie, la masa de dimineață recomand fructele uscate( stafide, merișoare, curmale, smochine, caise și prune uscate);la fel și mierea de albine. Stafidele sunt bogate în fibre și antioxidanți, deci au un rol cardioprotector. Sunt o sursă de carbohidrați, fiind utile pe durata programului în care consumul energetic este substanțial. Totodată, stafidele reprezintă o alegere bună, prevenind aportul caloric excesiv și conferind senzația de sațietate rapid. Deci putem spune că stafidele sunt o adevărată „bombă energetică”. Dar aveți grijă la cantitate, oră și volumul de activitate întreprins.

Acordați atenția cuvenită aspectului alimentar în viața dumneavoastră. Nu mâncați la „întâmplare”.

Organizați-vă mesele și conștientizați importanța apei pentru o bună digestie și asimilare a nutrienților din alimentele consumate. Puneți accent pe alimentele care vă furnizează energie și care au un aport nutritiv ridicat.

Sunt simple lucrurile de făcut atunci când devin o rutină zilnică, generând o obișnuință bună. Treptat, totul se echilibrează. Echilibrul într-un stil de viață este modalitate de a evolua, de a crește energetic. Folosește „hrana transformării” în obținerea sănătății și menținerea ei pe tot parcursul vieții!

Puterea exemplului poate fi hotăritoare pentru evoluția copiilor noștri. Priviți! Minunile din fotografie au luat deja startul spre o viață frumoasă. Lipsește curajul de a demara aceste schimbări? Îndrăzniți! Fiți optimiști! Aveți în vedere că un obicei ne intră în reflex. Nu este greu. Merită să încercați!

Energia este asul din mânecă. Vă aparține!

Carmen Barcan, terapeut

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri