4 mai 2024
ActualitateASOCIAȚIA AGRICOLA – PROMOTOR AL EDUCAȚIEI UNEI ALIMENTAȚII SĂNĂTOASE ȘI DEZVOLTĂRII ARMONIOASE

ASOCIAȚIA AGRICOLA – PROMOTOR AL EDUCAȚIEI UNEI ALIMENTAȚII SĂNĂTOASE ȘI DEZVOLTĂRII ARMONIOASE

Misiunea Asociației “Agricola Neam de Gospodari” continuă și în 2022 cu proiecte care au ca scop un strop de “mai bine” în viața comunității.

Asociația a pornit încă din 2019 cu focus către sănătate și viziunea Agricola de a aduce valoare în casele românilor. Anul acesta lansăm cel de-al treilea ghid de nutriție și alimentație, un ghid ce sperăm noi să ajungă în mâinile fiecărui părinte, bunic, unchi, mătușă sau oricărui om care privește cu grijă și speranță către viitorul copiilor.

Dacă în 2021 v-am oferit rețete sănătoase și gustoase gândite pentru cantine, tabere, școli și grădinițe, ghidul de față se adresează familiilor.



Investim în continuare în Gustul care face bine”, dar adăugăm și componente care aduc o perspectivă integrată asupra modului în care ne hrănim și creștem copii. Credem că prevenția este pasul cel mai firesc pe care fiecare părinte responsabil îl poate face pentru a nu ajunge la intervenții drastice. Tocmai de aceea ghidul de anul aceste este dedicat întregii familii, cu recomandări pentru părinți și gust pentru cei mici.

Pentru că în familie învățăm obiceiuri care ne servesc în viață, învățăm să gustăm, să ne hrănim, să simțim, să ne mișcăm.

Familia crește împreună

La baza ghidului din acest an a stat  îngrijorarea față de cifrele alarmante care anunță cât de crescută este rata obezității în România. Un viitor care se clădește astăzi și care nu se conturează roz când ne uităm la statistici.

Un prezent în care consumul de fast-food devine un obicei pentru copii iar nutrienții sunt dați la schimb pe preparate îmbâcsite de grăsimi nesănătoase și calorii.

Un ritm de viață care ține copii țintuiți în scaune câte 10 ore pe zi fără mișcare naturală, în fața gadgeturilor, deconectați de natură și un mediu care să îi supună la un efort fizic.

O perpetuă grabă cotidiană care uită de mesele în familie, de mâncare gătită în tihnă, de ingrediente simple, de emoțiile pozitive care, create în bucurătărie, aduc familia împreună.

O presiune constantă care provoacă mecanisme de mâncat compulsiv, o lipsă de educație emoțională care duce la refugiu în cel mai la îndemână loc- frigiderul.

Veți găsi în acest ghid perspective, sfaturi, rețete utile, recomandări utile tuturor celor care își doresc să crească copii sănătoși. De la sfaturile medicului pediatru, până la importanța mișcării, perspectiva psihologului, idei de plan alimentar și bineînțeles rețete, gătite cu ingrediente sănătoase, echilibrate  din punct de vedere nutrițional și gândite în așa fel încât toată familia să se bucure de ele. 

Noi am adunat la un loc specialiștii și vă dăruim astăzi un ghid pentru bucurie și sănătate în familie!

 Acest conținut este disponibil în mod gratuit, în formate diferite pentru cei care vor să îl folosească, dar în același timp va funcționa și ca punct de start al unei conversații atât de necesare despre alegeri sănătoase, educație alimentară și resurse pentru familie. Descărcați-l de pe www.agricola.ro sau scanați, pur si simplu codul qr dedicat”, îndeamă Daniel Bitere, președintele Asociației Agricola. 

Resurse de educație modernă la îndemâna părinților

Asociația AGRICOLA aduce la un loc acești specialiști pentru a asigura resurse de educație modernă la îndemâna părinților și copiilor pentru o viitoare generație echilibrată și sănătoasă.

Noile provocări: • De ce se îngrașă copii și de ce crește rata obezității? • De ce este aceasta o problemă? • Cum se schimbă societatea în care trăim și ce efect are asupra copiilor? • Cât contează alimentația pentru un stil de viață sănătos? •  Cât contează sportul și educația fizică? • Cât contează mediul (familia, școala, prietenii) în alegerea unui stil de viață sănătos? • Cum facem prevenție și când ajungem la intervenție?

Noul Ghid abordează aceste teme împreună cu diverși specialiști:• nutritionist • chef bucătar • psihoterapeut • coach mâncat emotional • consilier parenting • kinetoterapeut.

 Grija zilnică, fundamentală: ce mănâncă copilul

Reținem aici și insightul primit de la Grigore Horoi, reprezentatul unuia dintre finanțatorii asociației, compania Agricola: “Eu cred că oamenii care lucrează în această asociație s-au gândit înainte de toate la copiii noștri, la copiii cunoscuților noștri, pentru că rolul de părinte este unul care te transformă în mod radical. E firesc să ne dorim să le oferim celor mici tot ce este mai bun, să fim liniștiți știind că alimentația pe care le-o punem la dispoziție le oferă energie pentru a-și trăi copilăria în cel mai frumos mod. Și e foarte important să îi îndemnăm la acțiuni sănătoase, la mișcare în aer liber și acasă, iar nu de puține ori ne lovim de rezistența lor, care este la fel de firească. Pornind de la acest insight, am convingerea că acest Ghid oferă părinților informații și recomandări dintre cele mai bune și echilibrate din punct de vedere științific și gastronomic. Ce mănâncă copilul este o grijă permanentă de părinte, indiferent de studii, venituri sau oraș. Este o grijă zilnică, fundamentală, ce nu dispare nici când copilul se face mare și se mută la casa lui.”, a apreciat Grigore Horoi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri