23 mai 2024
SportArgint și bronz din Bulgaria

 Judo/ „Olympia Trofey”

Argint și bronz din Bulgaria

Trei judoka pregătiți de Dorin Cruceanu la CSM Bacău au urcat pe podiumul de premiere la Sofia. Giulia Mihai a cedat doar în finala mare, în timp ce Matei Anghel și Robin Pârâiac au câștigat finala mică la categoriile lor

Finalul de an întețește ritmul participărilor competiționale în ceea ce-i privește pe judoka pregătiți de Dorin Cruceanu la CSM Bacău. Ultima provocare, cea de-a 17-a ediție a „Olympia Trofey”, de la Sofia, a consemnat rezultate de prestigiu pentru „CSMei”, în condițiile în care aceștia au concurat în capitala Bulgariei alături de peste 650 de sportivi din Grecia, Turcia, Ungaria, Ucraina, România și, bineînțeles, țara gazdă.

Băcăuanii au adus de la Sud de Dunăre un mic tezaur: o medalie de argint și două de bronz. Argintul i-a revenit Giuliei Mihai, care, în ciuda unei accidentări suferite la Naționalele Under 15, a ajuns în finala categoriei 44 kg pe care a pierdut-o în fața campioanei din acest an a Bulgariei. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere au urcat Matei Anghel și Robin Pârâiac. Primul și-a adjudecat, după patru meciuri dificile, finala mică a categoriei 46 kg, în timp ce al doilea a bifat cinci meciuri înainte de a se laurea cu bronz. Cele două medalii de bronz puteau fi trei, însă Ana Lucia Patea a ocupat locul 5, după ce a cedat finala mică în fața reprezentantei Turciei.



„Per ansamblu, sunt mulțumit de rezultate. Giulia a acuzat o ușoară accidentare, dar a făcut față cu brio, la fel ca și Matei Anghel, o tânără speranță a judo-ului băcăuan și Robin Pârâiac, sportiv crescut la grupa de avansați”, a declarat antrenorul CSM Bacău Dorin Cruceanu, care a adăugat:

„Turneul din Bulgaria a fost puternic și, mai ales, foarte obositor. Gândiți-vă că doar în prima zi au luptat 427 de sportivi, cu reguli oarceum modificate față de cele ale noastre naționale. Concret, toate meciurile sportivilor până în 12 ani trebuiau să înceapă din Kumi Kata, iar priza după ceafă din prima nu era permisă. Genul acesta de luptă l-am mai întâlnit la un turneu internațional din Italia.

Important este că ne-am adaptat repede, iar evoluția sportivilor noștri a fost una apreciată. Turneele internaționale oferă un reper însemnat în privința pregătirii și valorii participanților, fiind de bun augur, mai ales la final de an, când facem bilanțul”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri