26 aprilie 2024
ActualitateArena Vet, 5 ani în slujba prietenilor necuvântători

Arena Vet, 5 ani în slujba prietenilor necuvântători

În urmă cu cinci ani lua ființă în Bacău Clinica Arena Vet, un proiect în care a spus „da” o echipă tânără de profesioniști în domeniu, medici și asistenți dedicați. Împreună au tratat și chiar au salvat viețile animalelor de companie ale băcăuanilor. Cum au fost cei cinci ani de Arena Vet dar și despre planurile de viitor ne-a povestit dr. Oana Mihalcea, administratorul clinicii.

-De curând ați împlinit cinci ani, ani în care s-au adunat foarte mult dar în primul rând experiență. Cum au fost cei cinci ani?

-În primul rând, experiența noastră este de peste 10 ani. E adevărat că avem cinci ani de când am deschis în Bacău dar anterior am profesat în București și nu numai. În acești cinci ani de când am deschis, am avut și bune și rele. Am avut un start poate puțin mai dificil, ca în orice afacere, dar în cei cinci ani am acumulat foarte mult.



-Înainte ați profesat prin alte părți. Ce v-a determinat să deschideți în Bacău?

-E simplu. Am vrut să aducem un plus în acest oraș minunat și să avem suficiente clinici performante care să acopere necesarul băcăuanilor pentru servicii de calitate.

-A fost greu startul?

-Da. Ca orice început. E greu pentru că lumea nu te cunoaște, lumea nu știe cine ești. Întotdeauna, când se deschide un cabinet nou, probabil că oamenii asociază noutatea asta cu lipsa de experiență, deși la noi nu era cazul, dar, e ceva firesc. Așa că a fost greu la început, un an poate chiar doi, dar acum e bine.

-Membrii echipei dvs. au profesat în Bacău sau și în alte orașe?

-Și în Bacău și în alte orașe. Ce e foarte important este că avem personal calificat la toate nivelele. Avem asistenți medicali cu dublă specializare, și de umană și de veterinară. În momentul de față suntem trei medici și mai avem o colegă în concediu de creștere copil, o asistentă, dar mai avem și medici care fac practică la noi. E vorba de proaspăt absolvenți. Și mai vin și studenți care ne ajută atunci când sunt în perioada lor de practică.

-Să ne întoarcem în urmă cu cinci ani. Vă amintiți de primul caz pe care l-ați avut?

-Primul caz… cred că a fost vorba de o vaccinare banală, nimic ieșit din comun. Proprietarul este și acum clientul nostru, după atâția ani. Acesta vine cu animale multe la noi pentru că este un mare iubitor, în special de pisicuțe.

-Și care sunt pacienții la care vă adresați?

-Lucrăm foarte mult cu animale de companie, mai puțin exotice deși în ultima perioadă au avut o creștere foarte mare, mai ales că toată lumea își cumpără hamsteri, porcușori de Guineea, papagali, iguane, etc. La noi, baza este câinele și pisica. Normal, în general, medicul veterinar este pentru „de toate”. Dar, în ultimii 10 ani, se încearcă o departajare a celor care fac animale mari, de rentă (cai, vaci, porci, etc) și cei care fac animale de companie. Practic, departajarea se face încă din timpul facultății, dar noi trebuie să știm teoretic, la bază, la sfârșitul celor șase ani de studiu să facem ambele categorii. Și, interesant, mai nou, calul este animal de companie.

-Și după cinci ani, la ce nivel ați ajuns?

-Avem o bază de date activă cu aproape 1.700 de pacienți activi, ceea ce este bine pentru o clinică de nivelul nostru.

-Și ce specializări oferiți?

-În primul rând facem diagnostic și când spun asta, facem diagnostic conform protocoalelor internaționale. Medicina a evoluat foarte mult în ultimii 10 ani iar acum totul se cam bazează pe protocoale. Din păcate la noi încă nu sunt oficiale dar le adoptăm pe cele europene. Protocoalele ne ajută pentru buna practică medicală, iar suplimentar ne ajutăm de metodele de imagistică și laborator prezente în clinică. Linie de analize complete, ceea ce înseamnă că facem hemoleucograme, analize de biochimie, electroliți, hormonale, absolut tot se face aici în laborator. Mai putem face EKG, consultații de specialitate pentru că avem colaborări cu colegi de la Universitățile din Iași și din București. Tot ce se poate face pentru om se poate face și pentru animale. Actualmente efectuez studiile de doctorat în cadrul Universității de Științe ale Vieții din Iași, Facultatea de Medicină Veterinară la disciplina de semiologie și patologie medicala. Aici efectuez cercetări în imagistica (ecografia) aparatului urinar la animalele de companie, cercetări menite să ne ajute pe noi și nu numai, în practica curentă.

-De ce aș alege Arena Vet și nu m-aș duce în altă parte?

-Aș zice că determinarea colegilor de a fi în permanență în contact cu tot ce se întâmplă în domeniul nostru, pentru că medicina avansează enorm de rapid, cu atât mai mult pe medicina veterinară. Noi suntem permant acolo. Noi suntem la congrese permanent, și naționale și internaționale unde se prezintă constant noutăți. Ce-i drept, în ultima vreme, din cauza situației pandemice aceste congrese s-au făcut mai greu. Ultimul congres internațional a fost la Barcelona în 2018 iar la nivel național am fost în urmă cu o lună am fost la Iași. Cred că cel mai important de subliniat este faptul că, oriunde se face inovație, noi suntem acolo.

-Au trecut cinci ani. Unde vă vedeți peste alți cinci?

-Peste alți cinci ani, în primul rând, într-un spațiu mult mai mare, mult mai generos, unde să ne permitem să internăm mai multe animale, pentru că noi avem și spitalizare de zi sau chiar pentru perioadă mai îndelungată. Când avem internări, dacă este cazul, facem cu rândul și stăm 24 de ore din 24.

Echipa Arena Vet este compusă din: dr. Oana Mihalcea, as. Irina Hârjabu, dr. Eliza Floriștean și dr. Silviu Balaș.

Clinica medicală Arena Vet este situată pe str. Ștefan cel Mare nr. 30, tel. 0787.627.988, email:[email protected]. Alte detalii puteți vedea pe site-ul clinicii, www.arenavetclinic.ro, dar și pe conturile de pe rețelele de socializare: arena vet clinic.

 

Servicii efectuate la Arena Vet:

Cosmetică/ tratamente și pe baza ridicării animăluțului de la adresa dvs. menționată și returnarea lui, în baza unei programări.
Deparazitări interne și externe
Vaccinări (vaccinuri de cea mai bună calitate)
Consultații
Microcipări și înregistrare în RECS
Pașapoarte pentru călătorii internaționale
Analize medicale detaliate (biochimie, hematologie, microbiologie, micologie, coprocultură, antibiograme, parazitologie)
Ecografii (Ecografii de gestație, abdominale, de aparat urinar)
Tratamente și internari
Oxigenoterapie
Cardiologie / EKG
Stomatologie/ Detartraj , periaj profesional și de întreținere, tratamente stomatologice
Chirurgie generală
Castrări/Sterilizări
Dermatologie și alergologie
Frizerie

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri