27 aprilie 2024
CulturăAniversari pe “scândura” de la Municipal

Aniversari pe “scândura” de la Municipal

Actorii Teatrului Municipal “Bacovia”, Stefan Ionescu si Dumitru Rusu, aflati în distributia spectacolului „Când ai o soacra avara, sta ca dracu’ pe comoara”, care are premiera duminica, 8 februarie, de la ora 18.00, îsi aniverseaza, ca in fiecare an, zilele de nastere, intre doua repetitii sau doua spectacole. Amândoi au venit la Teatrul “Bacovia” dupa finalizarea studiilor, Stefan Ionescu il are ca “nas“ pe regizorul Constantin Dinischiotu, iar pentru Dumitru Rusu intâmplarea s-a chemat…Bogdan Ulmu.

Am ales ce este mai bine pentru mine

Dumitru Rusu (Dumi pentru prieteni) s-a nascut la Iasi, pe 7 februarie 1984. A absolvit, în 2007, cursurile de Arta Actorului ale Universitatii de Arte „George Enescu”, din Iasi.



Dumitru RusuVarsator. Varsatorii sunt firi sociabile, nu iau foc din orice, adica incaseaza, proceseaza si dupa aceea ataca, daca este nevoie. “Depinde si de educatia pe care o avem si apoi ne-am dat-o de la o anumita vârsta: incotro vrem sa ne indreptam. Daca alegi sa manânci seminte in fata blocului, ar fi o optiune, eu am ales teatrul. Ma bucur ca am ajuns in Bacau, la recomandarea regizorului Bogdan Ulmu: mergi la Bacau, au nevoie de baieti.

N-am venit singur, ci cu Bogdan Matei. Am ales ce era mai bine pentru mine. Actorul trebuie sa joace orice, sa-si sondeze limitele, scândura te face actor.”
A debutat in “Prostii sub clar de luna”, cu un rol secundar, apoi in “Romanul adolescentului miop”, cu rolul Mircea Eliade. Dumitru Rusu s-a incetatenit in Bacau, are o familie, un copil minunat de doar un an si trei luni, Sebastian Stefan, o sotie extraordinara.

Timpul liber il petrece cu familie, studiaza, are doua mastere, unul in Filosofia Artei si Management Cultural, altul in Strategii de Marketing si Comunicare in Administratia Publica. Este profesor de teatru. “Un gând pentru bacauani? Haideti la teatru!”.
Mergem duminica la teatru, sa-i uram, impreuna“La multi ani!

N-am complexe si nici preconceptii

De la Iasi, mergem la Bucuresti, sa-l luam pe Stefan Ionescu, nascut pe 9 februarie 1976. A absolvit în anul 1999 cursurile Facultatii de Teatru – Film a Universitatii „Hyperion”, Sectia Actorie, la clasa profesorului Virgil Ogasanu. Citim pe “profil”: ochi albastru-verzui, par saten, scurt, inaltime 1,92, pantof – 44.

StefanIonescuIn teatru i se spune “Stefan…cel Mare”, pentru a-l deosebi de alt Stefan, Alexiu. A debutat in spectacolul “Un lup, o capra si trei iezi”, spectacol pentru copii, era Fierarul. S-a acomodat foarte repede pe scena bacauana: “N-am plecat cu preconceptii – ca Moldova!, nici aici nu le-am avut – ca bucurestenii! Au trecut 15 ani, am jucat multe roluri, sper sa mai joc, ma bucur ca bacauanii vin din nou la teatru, s-au saturat de televizor, de scandaluri. Avem sali pline. Nu-i frumos?”

Este casatorit cu o actrita, colega de facultate, Nina Ionescu, au impreuna doi copii, o fetita – Andreea, a implinit 12 ani pe 4 februarie, si Mircea, care implineste 9 ani, pe 14 februarie. Sunt fericiti, au casa lor: “Am primit un ANL, pe timpul primarului Dumitru Sechelariu. Incuiem, descuiem. Din salariile noastre de actori, nu ne puteam permite sa ne cumparam o casa.” O familie de actori, iubiti si apreciati de colegi, de public. Ziua de nastere o sarbatoreste in teatru.

“Dupa premiera, duminica, impreuna cu Dumi, e si ziua lui pe 7, invitam colegii la un pahar. Suntem o familie, ceea ce este important intr-un teatru. Dar familia noastra este mult mai mare, este si publicul alaturi de noi. Va invit duminica, la premiera, il joc pe Titirez, in “Când ai o soacra avara, sta ca dracu’ pe comoara!”
La multi ani!, Stefan…cel Mare!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri