26 aprilie 2024
SportAmintirile de aur ale lui 2019

Amintirile de aur ale lui 2019

Numai mâine nu-i poimâine și se duce si 2019! Cu ce rămânem de pe urma sa? Din fericire, avem destule amintiri frumoase în ceea ce privește sportul din Bacău. Majoritatea ne fac să credem că anul care stă să vină poate fi mai bun. Și, desigur, „citius, altius, fortius” având în vedere că 2020 este (și) anul Olimpiadei de la Tokyo. La final de 2019, „Deșteptarea” va propune un Top 5 al celor mai importante reușite băcăuane în plan sportiv. Fiind un top subiectiv, nu-l judecați prea aspru!

1 – Baremul olimpic realizat de Daniel Martin. În an pre-olimpic, înotătorul Dani Martin este singurul reprezentant al județului care și-a asigurat deja participarea la JO de vara viitoare, din Japonia. Cel mai bun sportiv al CSM Bacău a realizat baremul olimpic A, parcurgând proba de 100 m spate cu timpul de 53, 65 secunde la Mondialele de Seniori de la Gwanju (Coreea de Sud). Pe lângă această reușită, Dani a colecționat în 2019 noi titluri și recorduri naționale, plus succese internaționale de prim-plan, în frunte cu aurul la 200 m spate la etapa de Cupă Mondială de la Kazan.

2- Mereu buni la lupte. Școala de lupte băcăuană și-a reconfirmat valoarea, obținând rezultate de top atât pe plan național cât și internațional. În frunte se află reușitele a doi sportivi legitimați la SCM Bacău: Vasile Cojoc și Georgiana Antuca. Cojoc, format la CSȘ Bacău de Ion Butucaru și Eusebiu Diaconu s-a laureat campion european de cadeți la 80 kg în cadrul competiției continentale din Italia, în timp ce Antuca, luptătoare pregătită de Victor Donciu, a devenit campioană a Festivalului Olimpic European de Tineret de la Baku și medaliată cu bronz la Europenele de cadeți.



3 –Ușor cu greutățile. De ani buni, secția de haltere a CSM Bacău ridică nu doar greutăți, ci și medalii importante. Anul acesta, deschizătoare de drum a fost Cosmina Pană. Deși încă junioară, eleva lui George Călin a cucerit bronzul la Campionatul European de Seniori din Georgia! Cosmina a completat bronzul de la Europenele de Seniori cu alte trei medalii la Europenele de Juniori și Tineret la 45 kg: un argint la „total” și câte un bronz la smuls și aruncat. Cosminei i s-au alăturat colegele de club Alice Halmac, dublă campioană și recordmenă europeană de juniori și Gabriela Daviduță, laureată cu bronz la Europenele de juniori.

4- Știința, semifinalistă CEV. În 2019, echipa de volei feminin a Științei a obținut cea mai mare performanță europeană din istorie: calificarea în semifinalele Cupei CEV. Echipa lui Florin Grapă a a juns în careul de ași al competiției, unde a fost învinsă de Alba Blaj, după ce a trecut de reprezentantele Serbiei, Olandei și Cehiei. Știința merge și în acest sezon spre voleiul european, fiind calificată în „optimile” Cupei Challenge, unde o va avea ca adversară pe Dresda. În ce privește campionatul Diviziei A1, studentele au încheiat turul sezonului regulat pe locul 3.

5 – Relu Auraș, coordonatorul lotului olimpic. Ajuns de mai multă vreme într-un con de umbră, boxul românesc încearcă să iasă, în sfârșit, din nou la lumină. Federația de profil a considerat că singura șansă o constituie numirea lui Relu Auraș în funcția de coordonator al lotului olimpic. Pregătind în Bacău o generație aflată încă la vârsta junioratului și tineretului, Relu Auraș privește cu încredere spre Olimpiada din 2024: „Strategia noastră este una pe termen lung. Cu acești boxeri putem reveni în prim-plan la Jocurile Olimpice de la Paris. Până atunci va fi doar muncă, muncă și iar muncă”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri