29 aprilie 2024
SportACS Karate Tradițional Initio Bacău, din nou la înălțime

Karate/ Cupa Carpathia

ACS Karate Tradițional Initio Bacău, din nou la înălțime

ACS Karate Tradițional Initio Bacău continuă să se afle la înălțime. Prin natura locației care a găzduit ultima competiție la care a participat, Cupa Carpathia de la Cheile Grădiștei, dar, mai ales, prin prisma faptului că gruparea băcăuană urcă mereu cât mai sus pe podium. Așa a fost și la Cupa Carpathia, de weekendul trecut.

La întrecerile organizate de Asociația Cluburilor de Karate Fudokan și de ACS Campionii Lerești ce au reunit peste 200 de sportivi de toate vârstele de la 12 cluburi din țară, ACS Karate Tradițional Initio Bacău s-a prezentat cu nouă karateka la Cheile Grădiștei. Și toți nouă s-au regăsit pe podium, totalizând un număr de 25 de medalii.

„O competiție foarte bine organizată, foarte puternică și care a fost onorată de prezența lui Sensei Dr. Ilija Iorga, 10 DAN, mentor al karate-ului din România și maestru fondator al karate Fudokan. Sportivii clubului nostru s-au impus printr-o foarte bună ținută, răsplătită cu  numeroase aprecieri, medalii și prezențe pe podium”, a subliniat antrenorul ACS Karate Tradițional Initio Bacău, Sorin Aștefănoaei 6 DAN. Mezinul lotului băcăuan, David Senteș a fost și unul dintre principalii remarcați ai Cupei Carpathia, cucerind, la categoria 10 ani, trei medalii de culori diferite: aur la kata individual, argint la kumite jiyu ippon și bronz la kihon kumite.



La cadetele în vârstă de 14 ani, Ileana Oancea s-a clasat a treia la kihon kumite, iar Alexia Paizan a ocupat locul secund la kata individual, în timp ce în întrecerea cadeților de 14 ani, băcăuanii au totalizat opt medalii, împărțite în mod frățește de Alexandru Ciobanu (locul 2 la kumite, locul 2 la kata echipe, locul 3 la kata individual și locul 3 la kihon kumite) și Darius Mihăiță Gherasim (locul 1 kata individual, locul 1 la fuku-go, locul 2 la kumite și locul 2 la kata echipe masculin).

Ploaie de medalii și în rândul cadeților de 15 ani, acolo unde Ana Maria Brașoveanu a colecționat un triplu bronz (la kumite, la kata echipe feminin și la fuku-go), iar Alexandru Ștefan Vasilică a urcat de două ori pe treapta a doua a podiumului (la fuku-go și la kata echipe) și o dată pe treapta a treia, la en-bu mixt.

În fine, junioarele de 17 ani au demonstrat, la rândul lor, că fac față cu brio aerului tare al înălțimilor. Georgiana Teletin a înșirat trei medalii de bronz la fuku-go, kata echipe feminin și en-bu mixt, în timp ce una dintre figurile de prim-plan ale karate-ului băcăuan, Ioana Tanțoș a cucerit aurul la kumite și fuku-go și bronzul la kata echipe feminin.

De altfel, la Cheile Grădiștei, Ioana Tanțoș a îmbinat cu succes statutul de sportivă cu cel de arbitru stagiar, debutând în această ultimă ipostază după ce în ianuarie a participat, în premieră, la un stagiu de arbitraj organizat de Asociația Cluburilor de Karate Fudokan.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri