27 aprilie 2024
ActualitateA sunat clopoțelul, a început școala

A sunat clopoțelul, a început școala

Totul s-a schimbat de luni, odată cu începerea noului an școlar. Încă de la primele ore ale dimineții s-au simțit creșteri considerabile ale valorilor de trafic. Unii elevi, dintre cei mai mari, au vrut să „fure startul” și și-au dat întâlnire în oraș chiar înainte de ora 7.00. Odată cu trecerea timpului și apropierea momentului de trecere a pragului școlii emoțiile căpătau noi dimensiuni, mai ales pentru cei mici. Îmbrăcați frumos și „înarmați” cu buchete mari de flori, i-am zărit pe toate străzile din oraș.

Sesiunile foto au fost la mare preț în această zi special. Cu învățătoarea, cu diriga sau alți profesori, elevii au fost încântați să dea bine în poze. Iar pentru asta, unii și-au etalat cele mai bune garderobe, acolo unde uniforma nu este impusă. Bucuria a fost mare și în rândul proprietarilor de terase din apropierea școlilor, acestea fiind pline de dimineață, elevii mai mari zăbovind la ceaiuri, sucuri și cafele. În raidul de dimineață am trecut și pe lângă Colegiul de Arte unde era o liniște de vacanță. Cei de aici, ca niște mari artiști în devenire, au susținut festivitatea de deschidere la Insula de Agrement. Asta da inspirație.



Mai departe, nu puteai observa spectacolul mămicilor, care mai de care mai gătită și parfumată, mai ceva ca la parade modei. Și ca să nu fiu greșit înțeles, așa cum s-a mai întâmplat în alte rânduri, acest aspect e de apreciat maxim. Cei mici au primit și o parte din manual. „Azi am primit manualele de mate, de română și de științe sociale. Ni le dau pe rând, să nu le cărăm pe toate odată”, mi-a spus un puști care își aștepta părinții, să îl ia de la școală. A fost o zi de mare sărbătoare, plină de bucurii și veselie. Cum a fost prin școli?

„Dacă anul trecut elevii nu s-au putut bucura de  festivitatea de început de an școlar, anul acesta ne-am pregătit din timp, cu reguli precise privind protejarea sănătății și am reușit împreună, cadre didactice și părinți să organizăm această festivitate mult așteptată. Emoțiile au fost pe măsură, pentru că școala este frumoasă atunci când este plină de copii, când aceștia sunt nerăbdători să-și revadă colegii și profesorii. Suntem încrezători, că atunci când fiecare își cunoaște locul și rolul, elevii, părinții, cadrele didactice și suntem responsabili în tot ce facem, vom găsi soluții tuturor încercărilor și împreună vom depăși momentele dificile. Nu este suficient să ne știm în siguranță și protejați de viruși, considerăm  important să iubim școala, meseria, să colaborăm, să ne străduim să progresăm și în fiecare zi să devenim varianta mai bună a zilei trecute”, ne-a spus prof. Manuela Neculcea, director adjunct la Școala Gimnazială „C. Platon” Bacău.

Se pregătește o nouă grădiniță la Blăgești

Eveniment plin de emoție și pentru cei 1000 de elevi ai Școlii Gimnaziale din Blăgești care vor învață în 8 școli, 6 grădinițe și o sală de sport ultra modernă. Seriozitate, perseverență, dăruire, sunt caracteristicile de bază ale colectivului de cadre didactice de aici.  Biblioteca comunală “Ion Creangă” Blăgești asigură fondul de carte (13.000 de volume) pentru lecturi suplimentare și studii, colaborând susținut cu școala prin proiecte și activități diverse. Administrația comunei reprezentată prin primarul Laurențiu Munteanu s-a ocupat personal pentru bunul mers al acțiunilor ce au vizat aceste evenimente. Totodată, Consiliul Local Blăgești are ca perspectivă deschiderea unei noi grădinițe cu program prelungit pentru a veni în sprijinul tinerelor familii cu copii ce doresc să asigure educația și îngrijirea celor mici în timpul în care aceștia sunt la serviciu. În ansamblu, activitatea educațională și culturală a comunei este într-un continuu proces evolutiv având asigurate toate condițiile prin preocuparea directorilor de școli și a administrației ce se preocupă permanent de aceste aspecte importante ale vieții cetățenilor comunei.

Grădiniță cu program prelungit la standard europene în comuna Gârleni

Începând de luni, 13.09.2021, micuții preșcolari de la Grădinița nr 2 Gârleni – Structura „prof. Panaite Constantin” din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Lespezi se bucură de o grădiniță nouă. Copiii vor beneficia de cele mai bune condiții în noua grădiniță cu program prelungit din localitate, realizată cu fonduri europene prin proiectul „CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ”, încheiat între AGENȚIA PENTRU FINANȚAREA INVESTIȚIILOR RURALE și comuna Gârleni.

„Locația se aliniază grădinițelor modern prin standarde de calitate și servicii educaționale pe care le poate oferi. Unitatea este proiectată pentru șase grupe, săli spațiase și luminoase, cu grupuri sanitare adaptate preșcolarilor, sală de mese, spălătorie, uscătorie, sală de activități, încăperi generoase și atractive pentru cei mici, cu dulăpioare și pătuțuri colorate, măsuțe și scăunele specifice vârstei lor. Noua grădiniță cu program preliungit din comuna Gârleni și-a deschis porțile în acest an școlar pentru două grupe, respective grupa mica-mijlocie și grupa mare, reprezentând un mediu sigur și adecvat pentru desfășurarea procesului instructive-educativ. Alături de aceste grupe va funcționa și o grupă cu program normal. Noua construcție destinată Grădiniței cu P. P. este promițătoare pentru școala și comunitatera noastră și suntem mândri de implementarea și finalizarea acestui măreț proiect inițiat de U.A.T. Gârleni”, a declarat directorul unității, prof. Gînju Anamaria Domnina.

Clopoțelul a sunat și la Buhuși

O primă zi, plină de emoție, ca de fiecare dată. Un moment de reîntâlnire mult așteptat de toată lumea la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Buhuși.

„Este o zi speciala în viața școlii, o zi cu emoții pe care le trăim ca actuali sau foști dascăli, ca părinți sau bunici ,dar și ca dascăli, chiar dacă și anul acesta îl începem atipic”, a declarant prof Cozma Maria Georgeta, directorul Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” care a ținut să precizeze că la unitatea de învățământ pe care o conduce s-au respectat toate normele impuse în condițiile actuale. Profesorii de aici le-au transmis și un gând elevilor: „Succes în noul an școlar! Să deschidă ochii mari  și urechile, sa asculte și să nu obosească și din când în când să și ceară dreptul să și zâmbească, să se joace, să lege prietenii, sa fie curajoși și înțelepți precum Ștefan cel Mare, ocrotitorul acestei scoli.”

E clar. Toată lumea a fost încântată de un nou început, un început privit cu speranță și încredere că va fi mai bine. Iar aici trebuie subliniat că atât elevii cât și profesorii, dar și părinții, își doresc ca noul an școlar să se desfășoare normal, față în față, și toată lumea să fie bine.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri