30 aprilie 2024
ActualitateProba a doua în Bac-ul de toamnă: Matematica vs Istoria

Proba a doua în Bac-ul de toamnă: Matematica vs Istoria

Ieri, 25 august, s-a desfășurat a doua probă scrisă a Bac-ului de toamnă. Candidații au susținut examenul la Matematică (absolvenții de profil real) sau Istorie (absolvenți de profil uman).

„S-au înscris la această probă 720 de absolvenți de liceu, respectiv 590 la Matematică și 130 la Istorie, din cei 1.082 de înscriși în total la sesiunea a doua a Bacalaureatului. Dintre aceștia, la cea de a doua probă, 120 au absentat, deci s-au prezentat doar 600, adică 498 la Matematică și 102 la Istorie. Nu s-a înregistat însă niciun incident în organizare și nu au fost candidați eliminați pe motiv de fraudare”, a declarat pentru Deșteptarea, prof. Anca Constantinescu, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Bacalaureatul de toamnă continuă astăzi, 26 august, cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, pentru cei de la profilul real, sau Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau, după caz, Sociologie, pentru candidații de la profilul uman), unde sunt înscriși 689 candidați. Mâine, 27 august, Bac-ul de toamnă se încheie cu ultima probă scrisă, cea la Limba și literatura maternă, unde pe Bacău nu sunt însă candidați înscriși.



Așa cum prevede metodologia de organizare, în această sesiune a Bacalaureatului 2020 participă absolvenții care nu au reușit să ia examenul în prima sesiune (integral sau pe anumite probe, obligativitatea de a fi admis la o probă fiind condiționată de obținerea cel puțin a notei 5), dar și cei care au avut de trecut una sau mai multe corigențe pe vară. Sunt absolvenți de anul acesta, dar și din anii anteriori (696 din promoția curentă și 386 din seriile anterioare). Examenele se susțin în 5 centre, respectiv Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Colegiul Economic „Ion Ghica” și Liceul Teoretic „Grigore Antipa”, în Bacău, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Onești și Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești.

Ca și la prima sesiune, probele orale nu se mai susțin, acestea fiind echivalate cu notele din timpul orelor de curs, aferente disciplinelor de examen (Limba și literatura română, o limbă străină și competențe digitale). Primele rezultate vor fi afișate pe 2 septembrie, cele finale, după rezolvarea eventualelor contestații, urmând să fie publicate pe 5 septembrie. Pentru a promova examenul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și media generală minim 6. Și de această dată, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri