65 de ani de Palatul Copiilor Bacău

Pe 26 decembrie 1956 a luat ființă Casa Pionierilor Bacău, o atestă monografia publicată, în anul 2006, la Editura Casei Corpului Didactic Bacău. Altfel spus, pe 26 decembrie 2021, de Crăciun, Palatul Copiilor Bacău, a împlinit 65 de ani de existență. Pentru unii, este doar o instituție sau o clădire destinată educației non-formale, însă pentru generațiile de copii care și-au descoperit aici pasiunile și și-au construit personalitatea, și pentru profesorii care îi îndrumă sau i-au îndrumat, locul acesta este unul cu adevărat special.

În anul 2018, atunci când m-am hotărât să mă înscriu pentru prima dată la unul dintre cercurile Palatului Copiilor Bacău, mai exact la Cercul de Jurnalism, nici măcar nu mi-am putut imagina cât de mult urma să mă schimbe faptul că aveam să merg săptămânal într-o clădire în care nu mai intrasem niciodată, să-mi petrec aproape două ore cu străini, învățând despre ceva absolut necunoscut mie. Acum, trei ani mai târziu, Palatul Copiilor Bacău împlinește 65 de ani, iar eu sunt o persoană cu mult diferită față de copilul timid de 10 ani care eram (nu total diferită totuși, încă sunt puțin timidă).

Frecventarea cursurilor de jurnalism a contribuit la dezvoltarea mea și la descoperirea pasiunilor mele, dar și la deconectarea mea de la tot stresul provocat de școală, reprezentând o parte foarte mare din viața mea. Doamna profesoară Laura Huiban m-a susținut mereu, iar sfaturile sale au avut un impact foarte mare asupra mea, ajutându-mă să devin cea mai bună versiune a mea, să îmi găsesc motivația pentru a continua munca pe care am început-o și să nu mă tem de eșec sau de neștiință.



Nu aș putea exprima niciodată prin cuvinte cât de mult înseamnă această instituție pentru mine și nu știu dacă am reușit măcar pe jumătate să explic acest lucru prin acest text, însă așa cum mi-a spus doamna profesoară Laura Huiban, „Și cel mai slab text este o capodoperă, dacă vă aparține, pentru că face parte din devenirea voastră.”

 

Mara – Ioana Lazăr, elevă, în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Dr. Al. Șafran” Bacău și la Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"