27 aprilie 2024
ActualitateVictor Ponta, alaturi de bacauani

Victor Ponta, alaturi de bacauani

România sociala, România tuturor, România puternica

“O Românie in care sa poata trai toata lumea”, o Românie in care sa existe locuri de munca, siguranta zilei de mâine, posibilitatea de a avea o familie si o locuinta, acces la serviciile de sanatate si educatie. Crestere economica, iar nu austeritate. Acestea sunt schimbarile pe care le va aduce Victor Ponta, presedintele PSD, atunci când va ajunge presedinte. Egalitate de sanse. Predictibilitate. Speranta. O Românie cu drumuri bune si servicii de apa-canal nu doar in orasele mari, ci si in sate. O Românie in care sa fie stimulate investitiile publice si private, ceea ce inseamna implicit sa creasca numarul locurilor de munca. O Românie din care românii sa nu mai vrea sa plece.

prezidiu



“România puternica” este conceptul sub care guvernarea Ponta a lucrat pentru a realiza un stat in care oricine poate avea sanse corecte la dezvoltare personala. “Exista opinia, în România si în alte partI, ca numai cei puternici rezista. Cine nu este asa nu are acces la educatie, la un loc de munca, nu are acces la o sansa de a-si face o familie. Or, aceasta este marea batalie pe care trebuie sa o dam tot timpul, nu o singura data sau ocazional, de a face ca societatea româneasca sa combata regulile junglei”, a spus prim-ministrul Victor Ponta, in timpul vizitei sale in Bacau.

4

El a adaugat ca e nevoie ca si cei mai defavorizati membri din societate sa poata sa aiba o sansa. “Orice copil dintr-o familie, fie bogata ori saraca, trebuie sa poata sa învete, orice om trebuie sa aiba si sa îi fie protejat locul de munca. Nu sa ne întoarcem cu spatele când mii de oameni nu au salarii sa-si plateasca ratele la banca sau întretinerea ori sa spunem lejer ca este treaba lor, sa se descurce, ca nu putem interveni, nu putem sa-i ajutam. Sa nu spunem, pentru ca asa da bine uneori în discursul politic, ca toti cei care nu au resurse pot sa moara de foame sau sa stea acasa fara salarii”, a aratat Victor Ponta.

Masuri pentru agricultori

Premierul Victor Ponta s-a referit si la faptul ca din 2012 s-au alocat fermierilor banii atunci când au avut nevoie de ei, fara sa existe amânari sau abia dupa ce agricultorii s-au imprumutat in banci ca sa infiinteze culturile. „Urmarea acestui fapt este ca nu am mai vazut pamânturi nelucrate in România, este prima data când nu importam mai multa mâncare decât am exportat. S-a dovedit ca solutia reducerii TVA la pâine este corecta, chiar daca initial a provocat un minus in buget, dar apoi lucrurile s-au reasezat”, a spus Victor Ponta.

Peste 500.000 de copii care provin din familii defavorizate vor primi alocatii mai mari

Peste o jumatate de milion de copii care provin din familii defavorizate vor primi, începând de la 1 noiembrie 2014, alocatii duble, masura fiind deja aprobata de Guvernul României. Vizati sunt strict copiii ai caror parinti au venituri foarte reduse. „Am dublat acea alocatie, o sa fie 84 de lei pentru 500 de mii de copii. Nu zic ca e de ajuns, dar atât putem sa facem acum. La fel, dublam toate alocatiile de hrana pentru copiii institutionalizati sub diverse forme”, a declarat Ponta. Si salariul minim brut va creste din ianuarie. Angajatii vor primi cu 75 de lei mai mult, mai exact 975 de lei lunar.

“Nu se va mai taia nici un leu din pensia cuiva”

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca încasarile mai mari decât cele previzionate în acest an vor permite Guvernului sa aplice legea care prevede indexarea pensiilor cu coeficientul de inflatie si cresterea salariului mediu, iar majorarea ar putea avea “ceva în plus” peste coeficientul legal.
Premierul a subliniat si ca a respectat si va fi respectat si mai departe de Guvernul sau angajamentul de a nu mai taia vreodata din pensii.

“Din fericire, anul acesta am încasat putin mai mult, asta permite Guvernului sa pastreze, în primul rând, doua angajamente fundamentale pe care eu le-am luat ca prim-ministru si care sunt convins ca vor ramâne. Nu se va mai taia niciodata nici un leu din pensia cuiva, e foarte important, traim în România, tara in care oamenii stiu ce au patit în 2010, se va aplica în fiecare an cel putin legea care prevede indexarea pe acea metoda cu coeficient de inflatie si cresterea salariului mediu”, a spus Victor Ponta.

El a adaugat ca e posibil ca în anul urmator sa poata fi acordata la pensii o majorare peste coeficientul prevazut de lege, în baza încasarilor din acest an.

46 de microbuze scolare pentru Bacau, de la Guvern

microbuze-scolare BUN

Judetului Bacau i-au fost alocate, anul acesta, 19 microbuze scolare pentru mediul rural, din cele 600 achizitionate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Mijloacele de transport pentru elevi au o capacitate de 16A1 locuri si au costat, fiecare, 26.933 euro cu TVA.

Livrarea microbuzelor a fost facuta impreuna cu un set de rezerva de cinci anvelope de iarna, iar garantia acestora este de 5 ani, in limita a 150.000 km. Totodata, microbuzele sunt dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronica de viteza la 90 km/ora. In etapa urmatoare, Bacaului ii vor fi atribuite inca 27 astfel de microbuze scolare destinate transportului elevilor. Ultimele masini de acest tip au ajuns in judetul Bacau la sfârsitul anului 2010. Atunci a fost vorba de numai 6 mijloace de transport elevi.

Radioterapia – cel mai amplu proiect al Spitalului Judetean

Gratie Guvernului Ponta, Bacaul va avea din nou Sectie de Radioterapie in Spitalul Judetean de Urgenta. Investitia, de peste 5 milioane de euro, urmeaza sa fie realizata de Compania Nationala de Investitii, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Se va achizitiona un accelerator de particule noi, pe un proiect care va putea asigura aproximativ 15.000 de sedinte pe an, pentru pacientii cu afectiuni oncologice.

Deja sursa veche a fost dezafectata, buncarul va fi reconstruit, iar in maximum doi ani noua sectie de Radioterapie va fi functionala. Vechea sectie s-a inchis in 2010. Chiar si inainte de inchidere, se lucra la cota de avarie, din cauza sursei, respectiv a aparatului de cobaltoterapie, care era depasit moral si fizic, care nu mai corespundea normelor si avea o putere de iradiere peste limita maxima admisa. De atunci, conducerea spitalului facut tot felul de demersuri pentru redeschiderea ei. S-a dorit o sectie noua de oncologie si cobaltoterapie, a existat si un proiect in parlament in acest sens, dar s-a blocat.

Ulterior s-a vorbit de un parteneriat public-privat, dar acesta nu a mai functionat din cauza legislatiei. In tot acest timp, bolnavii de cancer care au nevoie de tratamente in aceasta sectie se plimba in intreaga tara, in Iasi, Cluj, Bucuresti, Tg. Mures, pe banii lor. Si Spitalul Municipal a primit, in acest an, 10 milioane de lei de la Guvern, insa banii n-au mai fost cheltuiti, odata cu intrarea in insolventa a firmei ICCO Brasov, care a contractat lucrarea. In ciuda istoriei controversate a acestei constructii, prim-ministrul Victor Ponta vrea sa fe terminat acest spital.

”Nici comunitatile mici nu trebuie neglijate”

Unul dintre punctele cele mai importante din strategia Guvernarii Ponta este dezvoltarea localitatilor mici, rurale si urbane. O dovada in acest sens este si vizita de luni, 13 octombrie, in judetul Bacau, unde au fost semnate trei contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (gestionat de MDRAP), in valoare totala de aproximativ 900.000 de lei. Astfel, localitatea Darmanesti va beneficia de o gradinita cu 4 sali de grupa, cu program prelungit, valoarea totala a proiectului fiind de 150.000 de lei. Celelalte doua contracte sunt destinate comunei Margineni si vizeaza iluminatul public si drumurile comunale.

5

De altfel, unul dintre primele lucruri pe care premierul Ponta le-a cerut ministrilor sai dupa venirea la guvernare a fost sa nu se mai risipeasca bani, in special banii pentru dezvoltare. In primul rând, a cerut modernizarea satului românesc si, in acest sens, banii sunt alocati pentru obiectivele minimale, obligatorii, care trebuie sa existe in fiecare sat si mic oras din România: alimentare cu apa, canalizare, dispensar, scoala, strazi si tot ceea ce este nevoie pentru un nivel minim de civilizatie. Pentru orasele mici, care au fost uitate in permanenta de la toate programele, situatie in care se gaseste si Darmanestiul, a cerut ca o suma importanta de bani europeni sa fie special destinata pentru urmatorii ani.

Peste 100 de proiecte de infrastructura finantate de Guvern

Judetul Bacau beneficiaza, in 2014, de peste 100 de proiecte de modernizare sau reabilitare a unor drumuri comunale, judetene sau de interes local. Aceste proiecte sunt finantate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Programul National de Dezvoltare Locala, si cofinantate din bugetele locale.

Au beneficiat de investitii localitatile Agas, Asau, Balcani, Blagesti, Beresti Bistrita, Beresti Tazlau, Berzunti, Bârsanesti, Bogdanesti, Buciumi, Buhusi, Caiuti, Casin, Colonesti, Cotofanesti, Damienesti, Darmanesti, Dealu Morii, Dofteana, Faraoani, Filipesti, Gaiceana, Huruiesti, Letea Veche, Lipova, Livezi, Luizi Calugara, Mânastirea Casin, Magiresti, Margineni, Moinesti, Motoseni, Negri, N. Balcescu, Odobesti, Onesti, Orbeni, Palanca, Pârjol, Pâncesti, Plopana, Podu Turcului, Racova, Rosiori, Sarata, Sascut, Saucesti, Solont, Stanisesti, Stefan cel Mare, Strugari, Tamasi, Tg. Ocna, Traian, Ungureni, Valea Seaca, Zemes. Valoarea totala a acestor investitii se ridica la 221.159.076 de lei.

Guvernarea Ponta pune Bacaul pe harta drumurilor importante din România

pontaaaa

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructura din Moldova, soseaua de centura a orasului Bacau, a batut pasul pe loc in ultimii zece ani. Planurile au fost uitate prin sertare, când la Ministerul Transporturilor s-au perindat ministrii Orban, Dobre sau Berceanu. De altfel, Bacaul a fost mereu uitat in mandatele fostilor premieri Tariceanu, Boc si Ungureanu, când nici un plan de transporturi nu facea referire la Bacau. Premierul Ponta a promis insa, in 2012, ca va pune Bacaul pe harta celor mai importante cai rutiere, iar dovada este Master Planul actual, in care Bacaul e legat de Brasov printr-o autostrada. Proiectul soselei ocolitoare a Bacaului a fost repornit in iunie 2012 de Guvernul Ponta. Acum exista premisele unei dezvoltari sanatoase a orasului si judetului, pentru ca drumuri bune inseamna si atragerea de investitii, crearea de locuri de munca si, prin urmare, bunastare pentru locuitori.

„In 2018 vrem sa legam prin drumuri toate provinciile, iar rutele Bacau-Brasov, Brasov-Comarnic si, mai departe, spre Bucuresti, trebuie realizate. Atunci, bacauanii s-ar putea sa ajunga mai repede la Bucuresti prin Brasov, decât pe DN2”, a declarat premierul Victor Ponta

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri