Trecem la ora de vara

1

România trece în noaptea de sâmbata spre duminica la ora oficiala de vara. Ora oficiala de vara este aplicata între ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Ceasurile vor fi date înainte cu o ora, iar ora 3 va deveni ora 4.

Astfel, duminica, 30 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurta zi din an. Dupa ce ceasurile vor fi date înainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a României si Timpul Universal (numit impropriu si GMT) va fi de trei ore.

Pe perioada lunilor de vara, când soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata în România din anul 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.

1 COMENTARIU

  1. Acum nu se prea mai ilumineaza prin multe locuri. Plus ca exista becuri economice. Ce-ar fi sa se renunte la acest prost obicei comunist si sa nu ne mai chinuie atat cu trezitul cu noaptea-n cap!!! Multe tari vecine au reuntat la acest obicei de inapoiati! Sa nu mai spunem ca ziua de lucru incepe la ora 9 in multe tari! Sanatatea oamenilor trebuie sa conteze!

LĂSAȚI UN MESAJ