Natura

Trecem la ora de vara

Autor: | 26/03/2014 1
ora de vara
PROMO

România trece în noaptea de sâmbata spre duminica la ora oficiala de vara. Ora oficiala de vara este aplicata între ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Ceasurile vor fi date înainte cu o ora, iar ora 3 va deveni ora 4.

Astfel, duminica, 30 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurta zi din an. Dupa ce ceasurile vor fi date înainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a României si Timpul Universal (numit impropriu si GMT) va fi de trei ore.

Pe perioada lunilor de vara, când soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata în România din anul 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.


Un comentariu la “Trecem la ora de vara”

  1. GOE
    27/03/2014 at 4:53 PM #

    Acum nu se prea mai ilumineaza prin multe locuri. Plus ca exista becuri economice. Ce-ar fi sa se renunte la acest prost obicei comunist si sa nu ne mai chinuie atat cu trezitul cu noaptea-n cap!!! Multe tari vecine au reuntat la acest obicei de inapoiati! Sa nu mai spunem ca ziua de lucru incepe la ora 9 in multe tari! Sanatatea oamenilor trebuie sa conteze!

Comenteaza


Va rugam sa consultati Standardele comunitatii!EDITIA .PDF

.


Pentru a avea acces la editia PDF a ziarului Desteptarea, inclusiv la paginile de anunturi de mica publicitate, dati click aici.
Abonamentul costa 5 euro/luna


. pagina1