“Superluna” poate fi vazuta la Muzeul de Stiintele Naturii

  0

  Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “Ion Borcea” organizeaza observatii astronomice în aer liber pentru bacauanii pasionati de astronomie si interesati de observarea detaliata a fenomenelor astronomice.

  În noaptea de 27-28 septembrie 2015, se va produce o eclipsa totala de luna vizibila din tara noastra. În aceasta perioada luna se afla la perigeu, favorizând observatiile astronomice, în sensul ca în noaptea eclipsei Luna va fi cu 10-14 la suta mai mare decât dimensiunea sa medie. Popular acest fenomen este denumit „superluna”.

  În conditiile unui cer senin, eclipsa va putea fi observata în intervalul orar 04:07 – 7:12 prin instrumente astronomice la sediul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii “Ion Borcea”, situat pe strada Aleea Parcului, nr. 9.

  Eclipsa va putea fi observata din Bacau pâna la ora 7:12, moment în care Luna va apune.
  Pentru a observa aceasta eclipsa nu este nevoie de un instrument astronomic, eclipsa fiind vizibila si cu ochiul liber, insa printr-un instrument astronomic se pot observa detaliile fine ale fenomenului.
  Fazele eclipsei vor fi urmatoarele: Începutul eclipsei prin penumbra – 3:11; inceputul eclipsei partiale 4:07; inceputul eclipsei totale – 5:11; faza maxima – 5:48; Sfârsitul eclipsei totale – 6:23; sfârsitul eclipsei partiale – 7:27; sfârsitul eclipsei prin penumbra – 8:23.

  LĂSAȚI UN MESAJ