Standardele comunitatii

Toți participanții la discutii sunt rugati sa respecte urmatoarele reguli:

1. Acceptam dezbaterile si diferentele de opinie, dar atacurile (la adresa autorilor, a altor utilizatori sau a oricarei alte persoane), trollingul persistent și abuzul nu vor fi tolerate.

2. Acceptam critica articolelor publicate, dar nu vom permite comentarii jignitoare la adresa jurnalistilor.

3. Intelegem ca cititorii sunt capabili de sentimente puternice atunci cand este vorba despre subiecte sensibile, dar nu vom aproba comentariile al caror conținut este ofensator sau amenințător. Va rugam sa respectati opiniile și convingerile celorlalți.

4. Ne rezervam dreptul de a cenzura conversațiile care se transforma in conflicte partizane sau generalizări.

5. Nu vom tolera rasismul, sexismul, homofobia sau alte forme de ură, ori comentarii care ar putea fi interpretate ca atare. Comentariile pe baze rasiale, de religie, sex, orientare sexuala, handicap sau varsta nu reprezinta critici, ci atacuri la persoana care nu vor fi tolerate.

6. Vom elimina orice conținut care ne-ar putea pune în pericol legal, cum ar fi comentarii potențial calomnioase sau defăimătoare, ori materiale postate cu posibila încălcare a drepturilor de autor.

7. Vom elimina toate postarile care sunt în mod evident comerciale sau spam. Acest site ar trebui să ofere un spațiu pentru ca oamenii sa interacționeze cu conținutul nostru și reciproc, iar noi vom descuraja entitățile comerciale care se dau drept indivizi, în scopul de a posta materiale publicitare sau link-uri. Acest lucru se poate aplica, de asemenea, persoanelor sau organizațiilor care postează frecvent propaganda sau link-uri externe fără a contribui substanțial la calitatea discuțiilor pe site.

8. Păstrați comentariul relevant. Unele conversatii pot fi ample, dar daca postati ceva ce nu are legătură cu subiectul original („off-topic”), atunci comentariul poate fi îndepărtat în scopul de a menține firul discutiei. Acest lucru este valabil și pentru întrebări sau comentarii despre moderare, care nu ar trebui să fie postate ca si comentarii.

9. Fiți conștienți de faptul că s-ar putea să fiti înțeles greșit, așa că încercați să fiti clar in ceea ce spuneti. Amintiți-vă că textul nu este întotdeauna un mediu excelent pentru conversație: tonul vocii (sarcasm, umor și așa mai departe) nu mai ajuta atunci când se utilizează cuvinte pe un ecran.

10. Platforma este a SC DESTEPTAREA SA, dar conversația aparține tuturor. Ne dorim ca acesta să fie un spațiu primitor pentru discutii inteligente, si ne asteptam ca participantii sa ne ajute in realizarea acest lucru prin notificarea problemelor potențiale pentru a menține conversațiile primitoare și adecvate.