SORS, spectacol inedit de dans contemporan

0

Aproximativ o suta de bacauani au urmarit sâmbata seara la Sala Ateneu a Filarmonicii “Mihail Jora” un spectacol inedit de dans contemporan, pus in scena de unul din cei mai reputeti dansatori francezi ai momentului, Pedro Pauwels.

SORS este o adaptare si o interpretare proprie a lui Pauwels dupa “Dansul vrajitoarei” de Mary Wigman. Timp de aproape 45 de minute publicul a fost tinut cu sufletul la gura, iar la final, dupa doua reprise de aplauze, Pedro Pauwels a iesit pe scena si a stat de vorba cu publicul, asa cum obisnuieste la spectacolele sale.

Spectatorii au fost placuti impresionati de aceasta atitudine a artistului. Paules a marturisit ca nu a fost cea mai grozava interpretare a sa, spunând ca nu a avut la dispozitie tot necesarul din punct de vedere tehnic, lucru ce si-a pus amprenta pe calitatea spectacolului (a fost o varianta mai scurta-n.r.).

“Am simtit de pe scena ca publicul a fost foarte concentrat asupra spectacolului, având un comportament extraordinar ceea ce dvedeste ca este un public de calitate. Totusi, dupa parerea mea, in România nu este o traditie pentru dansul contemporan, iar acest gen de spectacol nu este, inca, bine implementat in tara dvs.”, a precizat pentru cotidianul Desteptarea, Pedro Pauweles (foto).

Spectacolul SORS a fost prezentat la Cluj pe 24 martie si la Bacau pe 26 martie in cadrul Lunii Francofoniei, fiind organizat de Institutul Francez din Paris, precum si de cea a regiunii Limousin, infratita cu judetul Bacau, care a decis sa sustina acest spectacol de marca pentru a valorize si intari relatiile bilaterale cu judetul Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ