26 aprilie 2024
ActualitateSalarii mai mari in primariile mici

Salarii mai mari in primariile mici

Salariile unora dintre angajatii administratiilor publice locale, inclusiv ale unora dintre alesii alesii locali, se vor majora de la 1 iulie 2014, dupa cum a propus viceprim-ministrul Liviu Dragnea si a aprobat prin vot final Camera Deputatilor. Salariile cresc simtitor la primarii si viceprimarii de comune, iar o crestere mai mica va fi la salariile viceprimarilor muncicipiilor de categoria a doua. Salariile presedintilor de salarii judetene nu cresc, cum nu cresc nici lefurile primarilor de orase mari.

Cele mai mari cresteri, conform proiectului de lege, vor fi înregistrate la nivelul primarilor si viceprimarilor de comuna, cu 44,4 pâna la 50,1%. Pentru primarii si viceprimarii de oras indemnizatia va creste cu pâna la 16,6%, pentru viceprimarii de municipiu categoria II si pentru primarii de municipiu categoria I si a II-a cu pâna la 7,2%, iar pentru primarul general al municipiului Bucuresti, cu 5,5%.

Conform documentelor Ministerului Dezvoltarii, indemnizatia presedintelui Consiliului Judetean, Dragos Benea, este de 6.615 lei brut si asa va ramâne, cum si cele ale vicepresedintilor Consiliului Judetean, Ionel Floroiu si Claudiu Nastasa, ramân la nivelul de 5.944 lei. Primarul Romeo Stavarache primeste o indemnizatie bruta de 5.708 lei, ce va ramâne la fel, iar viceprimarii ramân tot la nivelul de 5.478 lei.



Pe masura ce numarul populatiei unei localitati este tot mai mic, indemnizatiile edililor sefi incep sa creasca simtitor. Astfel, cel mai mult cresc indemnizatiile primarilor comunelor cu peste 7.000 locuitori, care se majoreaza de la 2.923 la 4.218 lei, precum si indemnizatiile primarilor de comune cu populatie intre 3.000 si 7.000 locuitori, care vor primi 4.020 lei, in loc de 2.777 lei. Primarii localitatilor cu pâna la 3.000 de locuitori vor avea indemnizatii de 3.822 lei, in loc de 2.633 lei.

„Acum am o indemnizatie neta ceva mai mare de 18 milioane lei vechi, in timp ce un sef de post de politie ia 30 de milioane, iar un director de scoala ajunge la 28 de milioane. Eu primesc doar o indemnizatie fixa, fara sporuri, pentru ca in conditii normale ar fi trebuit sa primesc si un spor de 25% pentru vechime in munca. Eu ma consider un manager foarte bun si pot lua cu usurinta 1.000 de euro in alte posturi”
– Iulian Durlan, primarul comunei Caiuti.

„Toata lumea discuta despre cât de mari sunt salariile primarilor, dar nimeni nu spune câte responsabilitati. E o crestere binevenita, pentru ca in ceea ce ma priveste doar eu stiu câti bani am dat numai pe sanatate. Pâna acum, salariul era ca si inexistent”
– Mihai Coman, primarul comunei Bârsanesti.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri