Sadiku verdict

0

Data de 19 iunie va ramâne scrisa cu negru in istoria nationalei României de fotbal. Duminica seara, la Lyon, in ultimul joc al grupei A de la Euro 2016, „tricolorii” au fost invinsi cu 1-0 de Albania, parasind astfel competitia continentala. Crudul verdict a fost semnat de un atacant cu nume predestinat, Armando Sadiku.

Acesta a inscris unicul gol al meciului dintre România si Albania, sanctionând in min. 44 o noua iesire gresita pe centrare a lui Tatarusanu, dar si plasamentul defectuos al bacauanului Vlad Chiriches. „Nu este o seara chiar atât de neagra pe cât o vedeti dumneavoastra”, a socat selectionerul Anghel Iordanescu la con ferinta de presa de dupa meci.

„Sa nu uitam ca Albania nu mai este cea de pe vremea mea, a lui Gicu Dobrin sau a lui Florea Dumitrache. Am pierdut in fata unei echipe care are 21 de jucatori din strainatate. Chiar nu ne reprosam nimic. E o performanta ca am ajuns pâna aici”, a adaugat selectionerul secolului trecut, care nu a demisionat dupa esecul de duminica si nici nu a fost demis, cel putin deocamdata, de presedintele FRF, Razvan Burleanu.

In cea mai rusinoasa partida a nationalei României, Iordanescu a utilizat urmatoarea formula de echipa: Tatarusanu- Sapunaru, Chiriches, Dr. Grigore, Matel- Prepelita (’46 Sânmartean), Hoban- Ad. Popa (’68 Fl. Andone), N. Stanciu, B. Stancu- Alibec (’57 Torje).

Pe lânga faptul ca am incheiat turneul pe ultimul loc al grupei A, cu un singur punct sa mai notam ca: nu am marcat din actiune (cele doua goluri au fost realizate de Stancu din penalty), Sânmartean a evoluat o singura repriza in tot turneul, iar Alibec, titularizat in premiera cu Albania, s-a accidentat la genunchi. In fine, sa mai precizam ca, desi invingatoare duminica, Albania are sanse mici de a ajunge in „optimi” de pe locul 3.
In celalalt meci al grupei A, Franta- Elvetia 0-0. Clasament final grupa A: 1) Franta 7p., 2) Elvetia 5p., 3) Albania 3p., 4) România 1p.

Programul zilei de marti:

Grupa C: Ucraina- Polonia si Irlanda de Nord -Germania, ambele de la ora 19.00. Clasament: 1) Germania 4p., 2) Polonia 4p., 3) Irlanda de Nord 3p., 4) Ucraina 0p.
Grupa D: Croatia- Spania si Cehia -Turcia, ambele de la ora 22.00. Clasament: 1) Spania 6p., 2) Croatia 4p., 3) Cehia 1p., 4) Turcia 0p.

LĂSAȚI UN MESAJ