Roxana Ciuhulescu este prima femeie civil care a zburat, in Bacau, cu IAR – 99 Soim

0

Cunoscuta realizatoare de emisiuni TV si-a implinit visul de a zbura cu IAR – 99 Soim, la
Baza 95 Aeriana Bacau. Roxana Ciuhulescu povesteste pe pagina sa de socializare ca a fost cea mai spectaculoasa experienta a ei de anul acesta.

Pasionata de sporturile cu motor, dar si de aeronautica, Roxana Ciuhulescu a facut raport catre ministrul Apararii Nationale in care preciza ca doreste sa zboare cu IAR – 99 Soim si dupa ce a primit inclusiv acordul sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, a venit in Bacau sa-si indeplineasca visul.

Evident, zborul in sine a avut si rolul de a realiza un reportaj, material difuzat de o televiziune nationala. Roxana a prins o zi frumoasa de zbor, in care s-a aflat la mansa alaturi de comandorul Valentin Tanase si in formatie cu echipajul compus din comandor Virgil Iftode si locotenent Romina Mârza. Zborul a durat 60 de minute, decolarea s-a facut cu peste 200 km/ora, iar misiunea a vizat traseul Târgu Neamt, Bicaz, Ardeluta si Onesti. In plus, a cuprins viraje strânse, tonouri, picaje, schimbari de pozitie in cadrul formatiei, elemente de acrobatie.

 Roxana Ciuhulescu este prima femeie civil care a zburat, in Bacau, cu IAR – 99 Soim

“N-a fost simplu ca sa-mi realizez visul, dar am avut alaturi multi oameni, prieteni pe care ii apreciez si carora le port un mare respect. Intâi a fost controlul medical riguros ce s-a desfasurat la INMAS (Institutul de Medicina Aeronautica si Spatiala), a urmat Scoala de Aplicatii pentru Fortele Aeriene Boboc, unde am fost la simulator si am dat prima proba a Soim-ului. Aici mi-am reintâlnit prieteni de suflet care mi-au dat cele mai frumoase sfaturi si mi-au oferit tot suportul de care aveam nevoie.

Omul care a luptat alaturi de mine si care mi-a fost inger pazitor este Gelu Miron. El m-a incurajat si când am zburat cu MiG-ul 21 LanceR. Le multumesc tuturor pentru ca m-au ajutat ca visul meu sa zboare mai departe!”, a declarat Roxana Ciuhulescu pe pagina sa de socializare. Tot in Bacau, pilotii au facut si botezul pentru IAR – 99 Soim. Aeronava este folosita pentru antrenamente si scoala, un avion militar de productie româneasca, subsonic, din dotarea Fortelor Aeriene Române.

LĂSAȚI UN MESAJ