Perchezitii la persoane suspecte de braconaj

  0

  Poliţiştii au anulat dreptul de port şi folosire a armei de vânătoare pentru un bărbat de 50 de ani din Comăneşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de braconaj la vânătoare. Arma şi muniţia, păstrate în condiţii necorespunzătoare, au fost ridicate în vederea cercetărilor.

  La data de 28 august a.c., polţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au efectuate două percheziţii la locuinţa şi la stâna unui bărbat din Comăneşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de braconaj la vânătoare.

  La stîna celui în cauză poliţiştii au identificat o armă de vânătoare deţinută legal, care era păstrată în condiţii necorespunzătoare, precum şi muniţia aferentă.

  Din cercetări a rezultat că acesta ar fi folosit arma de vânătoare, împuşcând diferite specii de vânat, fără a poseda autorizaţie de vânătoare.

  Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

  Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru păstrarea necorespunzătoare a armelor şi munitiei şi a fost dispusă măsura anulării dreptului de port si folosire.

  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj la vânătoare şi uz de armă letala fără drept.

  LĂSAȚI UN MESAJ