Pelerinaj pe Valea Trotusului a Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa de la Manastirea Giurgeni

0

Sute de onesteni au intâmpinat la Biserica Ortodoxa “Sfântul Nicolae” din Onesti Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, ce a fost adusa de la Manastirea Giurgeni, aflata in judetul Neamt pe drumul care leaga orasele Negresti si Roman.La acest eveniment religios a fost prezent IPS Ioachim Bacauanul, Arhiereul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, care a prezentat credinciosilor cuvinte ce au intrupat intreaga pretuire fata de Maica Domnului, Nascatoare de Dumnezeu.

“Acum, când ne aflam intr-o perioada de post si de rugaciune pentru Maica Domnului, ce a fost aleasa reprezentanta a umanitatii sa vorbeasca cu cerul, suntem intr-o permanenta cautare. Ne cautam chipul nostru in care sa ne regasim , sa ramânem vesnic cu cel care s-a rastignit si ea, Maica Domnului, este exemplul nostru! Regasim autenticul drum ce este al adevarului, vietii si a lui Iisus Hristos si in aceasta perioada vom descoperi toata evlavia pe care crestinii o au pentru Maica Domnului”, a mentionat IPS Ioachim in fata crestinilor onesteni, amintind ca “icoana adusa de la Manastirea Giurgeni a facut proba istoriei, fiind veche de peste 200 de ani”.

Mentionam ca Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Giurgeni (ce a fost pictata de zugravul Nectarie intre anii 1740 – 1750), este placata cu o ferecatura in argint si are o particularitate deosebita: daca o privesti dintr-un anumit unghi are mai multe mâini si mai multi ochi.

Un cuvânt emotionant la acest eveniment religios a rostit si parintele Ioan Berdan, de la Biserica “Sfântul Nicolae” , pe care a numit-o “biserica de suflet a municipiului Onesti, ce a ascultat glasul rugaciunii pentru un nou inceput in viata duhovniceasca a acestei parohii”. Mai multe amanunte despre Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Giurgeni a oferit staretul acestei manastiri , parintele arhimandrit Antonie, ce a reliefat si viata zbuciumata a acestei manastiri. Ea a fost infiintata in 1738 ca un schit de calugari, s-a desfiintat in vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pentru ca apoi sa fie reinfiintata.

Din anul 2000 Manastirea Giurgeni este o manastire de calugari. Este de evidentiat faptul ca in “pelerinajul” sau pe valea Trotusului Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Giurgeni va ajunge in multe localitati din preajma oraselor Onesti si Târgu Ocna, fiind asteptata de mii de credinciosi.

LĂSAȚI UN MESAJ