Mihai Banu, arestat pentru 30 de zile

1

Fostul deputat de Bacau Mihai Banu a fost arestat, astazi, pentru 30 de zile, in urma deciziei judecatorilor de la Curtea de Apel Bacau.

El fusese retinut, ieri, de procurorii DNA, fiind acuzat ca „in perioada 2010-2012 a pretins si primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, în calitate de deputat, sa-si foloseasca influenta personala sau prin intermediul altui demnitar, pe lânga membri ai Guvernului României, în vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau”.

Nicu Baba, avocatul lui Mihai Banu a declarat pentru desteptarea.ro ca clientul sau a explicat raporturile in care se afla cu denuntatorul. „Nu e o declaratie de recunoastere a faptelor, pentru ca nu le-a comis; doar a relatat care a fost conjunctura in care l-a cunoscut pe denuntator”, a explicat avocatul.

Acesta a formulat contestatie fata de masura arestului preventiv.

Contestatia se va judeca saptamana viitoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

1 COMENTARIU

  1. E bine ca DNA Bacau si-a revenit din amortire . In Bacau e foarte, foarte mult de lucru din partea DNA sa starpeasca baronii lacomi in special cei de la comune.. Cred ca e unul din judetele unde baronii mai ales ciobanii de primari de la comune au cam facut ce au vrut muschii lor cu obladuirea si binecuvantarea aiatolahului Benea Dragos si a vizirului Nelu Floroiu. Nu ar fi rau ca sa se infiinteze o unitate de Parchet DNA undeva pe Valea Zeletinului. Aici salasluiesc PESTII MARI mai pe inteles baronii rapitori

LĂSAȚI UN MESAJ