2 mai 2024
ActualitateMici fara bicarbonat, de la 1 iunie

Mici fara bicarbonat, de la 1 iunie

Micii la gratar, un produs indragit de români, ar putea sa-si schimbe compozitia in curând. Uniunea Europeana va interzice utilizarea, in carnea preparata, a bicarbonatului de sodiu, sau E-500. De când a fost inventata, reteta de mici a continut carne tocata, in amestec cu sare, condimente si bicarbonat de sodiu, utilizat pentru a da aroma si suculenta.

Noul regulament european intra in vigoare de la 1 iunie 2013, asadar comerciantii vor trebui sa isi adapteze retetele. Oricum, nutritionistii nu prea recomandau consumul de mici, intrucât contin cantitati mari de grasimi animale bogate in acizi grasi saturati, au multe calorii, coloranti, conservanti si in plus, devin toxici atunci când sunt facuti pe gratar, la foc direct. “Daca producatorii respecta proportiile, bicarbonatul nu dauneaza. Vom vedea in ce cantitati se va mai putea folosi. Noi il foloseam si pe post de medicament, in cazul indigestiilor”, a explicat directorul Directiei Sanitar-Veterinare, dr. Gheorghita Vlad. Micii, asociati cu pâinea si bautuile alcoolice inrautatesc digestia, putând provoca imbolnavirea ficatului.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri