Fotbal/ Cupa României: Start oficial in deplasare

1

Miercuri, la orele 17.30, sunt programate meciurile din prima runda- faza nationala- a Cupei României la fotbal. Jocurile se desfasoara in mansa unica. Aceasta faza a competitiei consemneaza si startul oficial de sezon pentru cele doua reprezentante ale Bacaului: divizionara C Aerostar si campioana judeteana Gauss. Ambele evolueaza in deplasare si ambele au ca obiectiv calificarea in turul urmator. Faza a doua a Cupei, la care vor participa cele 40 de echipe care se vor califica astazi, plus 26 de formatii din Liga a II-a si a III-a, se va desfasura miercuri, 24 august, de la ora 17.30.

Deja-vu: Vitis Suletea- Aerostar Bacau (stadion „Municipal”, Bârlad)

Vitis Suletea- Aerostar este un deja-vu. Cele doua echipe s-au mai aflat fata in fata. Si tot in Cupa României. In urma cu doi ani, „aviatorii” se impuneau cu un categoric 5-1 la Bârlad, contra Vitisului antrenat si pe atunci de Gigel Ghenghea. Intre timp, Aerostar si-a schimbat in intregime lotul si staff-ul tehnic.

Un singur lucru a ramas neclinitit in tabara bacauana: dorinta de calificare. „Punem mare accent pe Cupa, competitie in care vrem sa avansam cât se poate de mult. Chiar daca vom intâlni un adversar dintr-o liga inferioara, vom trata jocul cu atentie maxima”, a declarat noul tehnician al bacauanilor, Misu Ionescu.

Cu o pleiada de nou-veniti (Belecciu, Blanaru, Intuneric si Tudorache) si cu alti câtiva jucatori aflati in stand-by (Ignea si Nemtanu), Aerostar porneste cu prima sansa contra unei formatii care are ca vârf de atac un egiptean: Hany Ragab.

„Ne dorim foarte mult sa incepem cu o victorie sezonul oficial, cu toate ca inca ne aflam in faza cautarilor din punct de vedere al unei formule standard de echipa”, a concluzionat Misu Ionescu.

Destine identice: Euromania Dumbraveni -Gauss Bacau (stadionul „Comunal”, Dumbraveni)

Sunt din judete diferite (Euromania din Vrancea, Gauss din Bacau), dar impartasesc acelasi destin: ambele au câstigat campionatul Ligii a IV-a, insa niciuna nu a reusit sa faca pasul catre esalonul al treilea. Formatia din Dumbraveni s-a impiedicat in fata prahovenilor de la Paulesti, in timp ce Gauss a pierdut „barajul” contra iesenilor de la Siretul Lespezi.

Miercuri, situatia se schimba: una din cele doua va avea, in sfârsit, zâmbetul pe buze. Si statutul de echipa calificata in faza urmatoare a Cupei. „Speram ca noi sa fim aceia care vor merge mai departe”, a declarat managerul Gauss-ului, Sebi Pauceanu, care a rezolvat, deocamdata, problema terenului: din toamna, echipa sa va evolua pe „Letea”.

Dupa despartirea de antrenorul Gabi Bojescu, Gauss a fost preluata de Radu Sascau si s-a dovedit foarte activa la capitolul transferuri: Haisan, S. Ichim, B. Lupu, plus juniorii Hermeziu si Nutu (de la Aerostar), Dima si Ciubotaru (de la Sport Club). Din toamna sunt asteptati alti doi componenti ai SC-ului: portarul Miron si mijlocasul Adi Gheorghiu. Daca merge mai departe in Cupa, Gauss va avea cu siguranta nevoie de ei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ