4 mai 2024
ActualitateEvacuare cu final demolator

Evacuare cu final demolator

Marti dimineata s-a mai scris un episod din serialul evacuarii unui bacauan de pe terenul revendicat de mostenitorii proprietarei. Imobilul situat la nr. 2bis de pe Aleea Ghioceilor din municipiul Bacau a fost demolat, pentru ca terenul sa ramâna liber de sarcini.

Dupa ani de zile de procese cu termene interminabile, proprietara terenului aflat lânga Caminul de batrâni, a intrat in posesia terenului.

„Desi suntem proprietarii de drept ai acestui teren am fost nevoiti sa ne luptam ani de zile prin instante pentru a intra in posesia a ceea ce ni se cuvine. In anul 2001 am cerut terenul si am aflat ca bucata asta de pamânt avea deja un alt proprietar, pe nume Tene. Am dat Primaria si Consiliul Judetean in judecata, l-am chemat si pe Tene in instanta si abia in anul 2007 am reusit sa-i anulez titlul de proprietate. Intre timp, terenul fusese concesionat de Eugen Simon, pârât in acest caz.



Acesta si-a facut locuinta personala din depozitul deja existent, si-a scos buletin pe adresa respectiva, crezând probabil ca terenul pe care l-a concesionat e la primarie pe 25 de ani, a devenit proprietatea lui. Noi ne-am prezentat cu un executor judecatoresc si cu mâna de lucru pentru a demola constructia, intrucât dorim sa punem in vânzare terenul respectiv, iar acesta trebuie sa fie liber de sarcini”, spune Mihai Iosif, mostenitor. Acesta a venit tocmai de la Bucuresti impreuna cu sotia lui, Camelia Iosif (fiica Frasinei Cobzaru, proprietara de drept) si cu avocatul Adrian Gradinaru.

Demolare asistata de politie si jandarmi

Pentru evitarea unor situatii conflictuale, familia Iosif si executorul judecatoresc au solicitat prezenta fortelor de ordine la adresa respectiva. Pe 16 februarie 2015, când proprietarii au venit cu executorul judecatoresc sa puna in aplicare decizia instantei, Eugen Simon, s-a impotrivit evacuarii, facând o criza de nervi.

Pentru ca barbatul are probleme de sanatate, fiul acestuia a cerut o amânare de 30 de zile, timp in care urmau sa-si mute lucrurile si sa recupereze din materialele folosite la constructia respectiva. Pe 24 martie 2015, Simon nu facuse nimic din tot ceea ce a promis, cerând un nou termen pentru a-si strânge lucrurile si a le depozita in siguranta. Familia Iosif a refuzat, iar hotarârea judecatoreasca a fost pusa in aplicare. Echipa de demolatori a inceput operatiunea, iar Simon a cedat, fiind neputiincios in fata legii.

„Nu stiu ce sa fac! Nu stiu unde sa ma duc. O sa stau aici sa-mi pazesc lucrurile, ca mi le fura tiganii pâna reusesc eu sa le duc undeva. Sustin in continuare faptul ca Frasina Cobzaru nu a avut pamânt aici, pe locul cladirii care mi-a devenit casa, ci undeva mai in spate. Am riscat tot, mi-am vândut apartamentul si am bagat toti banii in acest depozit. Acum ma vad aruncat in strada si nu stiu incotro sa apuc”, spune Eugen Simon, fost concesionar al terenului.

Proprietarii terenului spun ca au fost nevoiti sa angajeze muncitori tocmai din Buzau pentru ca reprezentantii firmei bacauane care urma sa faca devizul lucrarii au fost amenintati de Simon. „Saracul om a fost nevoit sa renunte la contract pentru ca a fost amenintat. Mi-a spus ca are familie si copii de crescut si nu vrea sa se incurce cu astfel de oameni. Asa ca am adus o firma din Buzau sa ne ajute la demolare”, spune Camelia Iosif. Ea spune ca ar fi fost dispusa sa nu-l evacueze pe Simon, daca acesta ar fi pus pe masa echivalentul terenului in euro, la pretul pietii.

[wonderplugin_gallery id=”197″]

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri