Doua accidente provocate de soferi beti in comuna Rachitoasa

0

La data de 29 august a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii din comuna Răchitoasa au identificat în satul Barcana, un autoturism avariat şi pe conducătorul acestuia, un tânăr de 23 de ani, din localitate.
Din verificări a rezultat că tânărul de 23 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe raza satului Barcana, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul vehiculului şi a intrat în coliziune cu un stâlp din beton aparţinînd companiei de distribuţie a energiei electrice.
Poliţiştii au stabilit că vehiculul în cauză are autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 20.08.2015.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Polimed Podu Turcului, unde i s-au fost prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă, conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi conducere a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 30 august a.c., în jurul orei 01:30, poliţiştii din comuna Răchitoasa au fost sesizati despre faptul ca un autoturism a distrus gardul unei locuinţe din localitatea Răchitoasa.
La faţa locului poliţiştii au dientificat un tânăr de 23 de ani din judeţul Galaţi, iar din verificări a rezultat că acesta în timp ce codnucea un autoturism, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Polimed Podu Turcului, unde i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de codnucere sub influenţa băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ